FILTER BY SUBTOPIC

Showing 461–480 of 748

Q461.The angel of elevation of a ladder leaning against a wall is 60 and the foot of the ladder is 4.6 m away from the wall. The length of the ladder is:

Medium
A 4.6 m
B 9.2 m
C 10.2 m
D 16.6 m
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

9.2 m is the correct factual response to “The angel of elevation of a ladder leaning against a wall is 60 and the foot of the ladder is 4.6 m away from the wall. The length of the ladder is:”.

Q462.Chakrawarti Raja Gopalachari Formula Presented in:

Medium
A 16132
B 16193
C 16163
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

April 1944 is the correct factual response to “Chakrawarti Raja Gopalachari Formula Presented in:”.

Q463.Objective Resolution was passed in?

Medium
A 12/3/1949 12:00:00 AM
B 7/3/1949 12:00:00 AM
C 5/3/1949 12:00:00 AM
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

12-03-1949 is the correct factual response to “Objective Resolution was passed in”.

Q464.War of Independence started in?

Medium
A 10 May 1857
B 20 May 1857
C None 30 May 1857 of these
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

10 May 1857 is the correct factual response to “War of Independence started in”.

Q465.Queen Khizran was the wife of.

Medium
A Kousar
B A1 Mehdi
C A1 Ateeb
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

A1 Mehdi is the correct factual response to “Queen Khizran was the wife of.”.

Q466.How many votes are required to amend 1962 constitution

Medium
A 1/2/2026 12:00:00 AM
B 2/3/2026 12:00:00 AM
C 1/4/2026 12:00:00 AM
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The correct number of votes are required to amend 1962 constitution is 2/3.

Q467.When election 2018 held in Pakistan

Medium
A 5/11/2018 12:00:00 AM
B 7/25/2018 12:00:00 AM
C `25 June 2018
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

25 July 2018 is the correct factual response to “When election 2018 held in Pakistan”.

Q468.How many votes are required to table no confidence motion :

Medium
A 0.1
B 0.2
C 0.3
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The correct number of votes are required to table no confidence motion : is 20%.

Q469.Heart of Asia conference between 8-10 Dec 2015 held in :

Medium
A Lahore
B Karachi
C Delhi
D Islamabad
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Islamabad is the correct factual response to “Heart of Asia conference between 8-10 Dec 2015 held in :”.

Q470.How much potential of Pakistan hydropower for generating electricity

Medium
A 35000 MW
B 60000 MW
C 80000 MW
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

60000 MW is the correct factual response to “How much potential of Pakistan hydropower for generating electricity”.

Q471.If log 10 2 =0.3010, then log 2 10 is equal to

Medium
A 699/301
B 1000/301
C 0.301
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

If log 10 2 =0.3010, then log 2 10 is equal to 1000/301.

Q472.The price of a bicycle is rupees 6480 inclusive 8% GST what is the original price of the bicycle

Medium
A 6000
B 5900
C 5800
D None of these (5961)
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these (5961) is the correct factual response to “The price of a bicycle is rupees 6480 inclusive 8% GST what is the original price of the bicycle”.

Q473.The Proposed Kalabagh dam will produced how much electricity :

Medium
A 3000 MW
B 3600MW
C 4000MW
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

3600MW is the correct factual response to “The Proposed Kalabagh dam will produced how much electricity :”.

Q474.A and B together can complete a work in 3 days. They start together but, after 2 days,B left the work. If the work is completed after 2 more days, B alone could do the work in

Medium
A 4 days
B 6 days
C 8 days
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

6 days is the correct factual response to “A and B together can complete a work in 3 days. They start together but, after 2 days,B left the work. If the work is completed after 2 more days, B alone could do the work in”.

Q475.The mean weight of 100 students in a class is 46 kg . The mean weight of boys is 50 and of girls is 40kg. Therefore, the number of boys is

Medium
A 50
B 60
C 65
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The mean weight of 100 students in a class is 46 kg. The mean weight of boys is 50 and of girls is 40kg. Therefore, the number of boys is 60.

Q476.When Imran Khan visited Saudi Arabia in 2020:

Medium
A 5/1/2026 12:00:00 AM
B 5/5/2026 12:00:00 AM
C 5/7/2026 12:00:00 AM
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

7 may is the correct factual response to “When Imran Khan visited Saudi Arabia in 2020:”.

Q477.Objective resolution was passed by constituent assembly in:

Medium
A 7 March 1949`
B 3/12/1949 12:00:00 AM
C 3/23/1949 12:00:00 AM
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

12 March 1949 is the correct factual response to “Objective resolution was passed by constituent assembly in:”.

Q478.The tenure of Zulfiqar Ali Bhutto as a PM was

Medium
A 1971-1977
B 1971-1973
C 1973-1977
D NOne of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The tenure of Zulfiqar Ali Bhutto as a PM was 1973-1977.

Q479.In Pakistan how many persons died of tobacco-related disease in each year:

Medium
A 1 million
B 1.6 million
C 2.6 million
D 0.16 million
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

0.16 million is the correct factual response to “In Pakistan how many persons died of tobacco-related disease in each year:”.

Q480.The United Nation was founded on

Medium
A Octobar 24, 1947
B 3/24/1945 12:00:00 AM
C Octobar 24, 1945
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Octobar 24, 1945 is the correct factual response to “The United Nation was founded on”.