FILTER BY SUBTOPIC

Showing 461–480 of 752

Q461.The former capital of Pakistan is?

Easy
A Karachi
B Lahore
C Peshawar
D Hyderabad
General PPSC 2022

Correct Answer: A

The former capital of Pakistan is Karachi.

Q462.Which industry was growing in Pakistan before 1958?

Easy
A Chemical
B Cottage
C Manufacturing
D All of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Cottage is the correct factual response to “Which industry was growing in Pakistan before 1958”.

Q463.The term of National Assembly of Pakistan is?

Easy
A 5 years
B 4 years
C 6 years
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

The term of National Assembly of Pakistan is 5 years.

Q464.was also known as the 3rd June Plan?

Easy
A Mountbatten Plan
B Irwin Plan
C Radcliff Plan
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

Mountbatten Plan is the correct factual response to “was also known as the 3rd June Plan”.

Q465.The function of State Bank of Pakistan is?

Easy
A Lending business
B Inflation control
C Implement monetary policy
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: C

The function of State Bank of Pakistan is Implement monetary policy.

Q466.Who wrote Bhutto Ke Akhri 323 Din?

Easy
A Colonel Riffat Ullah
B Brig. Siddique Salik
C Colonel Rafiuddin
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: C

Colonel Rafiuddin wrote Bhutto Ke Akhri 323 Din.

Q467.Hanns Seidel Foundation (HSF) offers Pakistan students-------?

Easy
A Medical help
B Life Insurance
C Scholarships
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Hanns Seidel Foundation (HSF) offers Pakistan students-------”.

Q468.First general election was held in Pakistan in?

Easy
A 1973
B 1956
C 1970
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: C

1970 is the correct factual response to “First general election was held in Pakistan in”.

Q469.Pakistan needs how many votes from FATF members to exit from grey list?

Easy
A 12
B 10
C 14
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

12 is the correct factual response to “Pakistan needs how many votes from FATF members to exit from grey list”.

Q470."Daughter of the East" is written by?

Easy
A Benazir Bhutto
B Fatima Bhutto
C Nusrat Bhutto
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

"Daughter of the East" is written by Benazir Bhutto.

Q471.Pakistan's ideology is bases on the ideals of?

Easy
A Democracy
B Theocracy
C Monarchy
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Pakistan's ideology is bases on the ideals of”.

Q472.______ is considered the engineering hub of pakistan?

Easy
A Sialkot
B Lahore
C Gujranwala
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Lahore is considered the engineering hub of pakistan.

Q473.When did East Pakistan become Bangladesh?

Easy
A 26299
B 26177
C 26268
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: C

December 1971 is the correct factual response to “When did East Pakistan become Bangladesh”.

Q474.The latest season of the PSL was held entirely in Pakistan for the------- time?

Easy
A Third
B First
C Second
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

First is the correct factual response to “The latest season of the PSL was held entirely in Pakistan for the------- time”.

Q475.In Pakistan, term Chhanga Manga Politics is used for ?

Easy
A Horse-trading
B Kickback
C Bribery
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

In Pakistan, term Chhanga Manga Politics is used for Horse-trading.

Q476.Pakistan Steel Mills was constructed in the reign of?

Easy
A Muhammad Khan Junejo
B Zia ul Haq
C Benazir Bhutto
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Pakistan Steel Mills was constructed in the reign of”.

Q477.President is elected by_____?

Easy
A Senate
B National assembly
C Provincial assemblies
D All of these
General PPSC 2022

Correct Answer: D

President is elected byAll of these.

Q478.When Communist Party was banned in Pakistan?

Easy
A 1954
B 1950
C 1958
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

1954 is the correct factual response to “When Communist Party was banned in Pakistan”.

Q479.Most populous city of Pakistan is_____?

Easy
A Karachi
B Lahore
C Quetta
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

Most populous city of Pakistan isKarachi.

Q480.What is the longest glacier in the Karakoram and second-longest in the world's non-polar in areas?

Easy
A Biafo Glacier
B Hispar Glacier
C Siachen Glacier
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: C

The longest glacier in the Karakoram and second-longest in the world's non-polar in areas is Siachen Glacier.