Showing 481–500 of 933

Q481.Milk is to white as the sky is to_____?

Easy
A Red
B Blue
C Green
D Black
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Milk is to white as the sky is toBlue.

Q482.Boot is to foot as the glove is to______?

Easy
A Cloth
B Wool
C Hand
D Cotton
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Boot is to foot as the glove is toHand.

Q483.The market is nearer to them than____?

Easy
A Ourselves
B We
C Ours
D Us
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: D

The market is nearer to them thanUs.

Q484.Something that is hard but likely to crack easily is called|____?

Easy
A Flexible
B Resilient
C Brittle
D Supple
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Something that is hard but likely to crack easily is called|Brittle.

Q485.I cannot come to see you_____ tomorrow?

Easy
A Till
B By
C Until
D Unless
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

I cannot come to see youUntil tomorrow.

Q486.The students in our school are____ in other schools?

Easy
A smarter than
B smarter
C smarter than those
D more smarter than
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

The students in our school aresmarter than those in other schools.

Q487.Correct sentence: This is the elder tree in the forest?

Easy
A elder
B old
C oldest
D None of these
Sentence Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Oldest is correct because it follows standard grammar and usage.

Q488.They will not come here,_____?

Easy
A won't them
B won't they
C will they
D will them
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

They will not come here,will they.

Q489.Yesterday I got call from my old friend and he____ me about him?

Easy
A tell
B tells
C told
D telling
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Yesterday I got call from my old friend and hetold me about him.

Q490.My sister isn't studying hard but I_____?

Easy
A Has
B Have
C Are
D Am
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: D

My sister isn't studying hard but IAm.

Q491.Correct sentence: His spectacles is new. (A) His spectacles was new?

Easy
A His spectacles was new
B His spectacles are new
C His spectacles has new
D None of these
Sentence Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

His spectacles are new is correct because it follows standard grammar and usage.

Q492.Correct sentence: His father is a poet and a Novelist?

Easy
A His father is poet and novelist
B His father is a poet and novelist
C His father is a poet and a novelist
D None of these
Sentence Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

His father is a poet and novelist is correct because it follows standard grammar and usage.

Q493.USA secretary of state said: It will respond quickly and appropriately if_____ government attacked chemical weapons again.

Easy
A Syria
B Turkey
C Russia
D Iran
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

USA secretary of state said: It will respond quickly and appropriately ifSyria government attacked chemical weapons again..

Q494.There are______ nonpermanent members of the Security Council?

Easy
A 7
B 5
C 15
D 10
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: D

There are10 nonpermanent members of the Security Council.

Q495._____computers are also called personal computers?

Easy
A Mini
B Mainframe
C Super
D Micro
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Supercomputers are also called personal computers.

Q496.The pH of milk is_____?

Easy
A 5
B 6.7
C 6
D 7.5
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: D

The pH of milk is7.5.

Q497.What ____the price of this book last month?

Easy
A was
B is
C were
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

What wasthe price of this book last month.

Q498.Our country is spiritual country, theirs_____ religious?

Easy
A is
B are
C also
D have
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

Our country is spiritual country, theirsis religious.

Q499.Did you____ last year?

Easy
A written it
B read it
C write it
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Did youwrite it last year.

Q500.Instruments with a maturity period of less than one year are traded in____?

Easy
A Stock exchange
B NSEI
C Capital market
D Money market
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: D

Instruments with a maturity period of less than one year are traded inMoney market.