FILTER BY SUBTOPIC

Showing 481–500 of 752

Q481.Rameez Raja is the_____ Chairman of the Pakistan Gricket Board:

Easy
A 37th
B 35th
C 36th
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: C

Rameez Raja is the36th Chairman of the Pakistan Gricket Board:.

Q482.Who is the current Chairman Joint Chiefs of Staff Committee (CJCSC), Pakistan?

Easy
A General Nadeem Raza
B General Rashad Mahmood
C General Zubair Hayat
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

General Nadeem Raza is the correct factual response to “Who is the current Chairman Joint Chiefs of Staff Committee (CJCSC), Pakistan”.

Q483.Pakistan purchased Gwadar from____?

Easy
A Kuwait
B Oman
C Iraq
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Pakistan purchased Gwadar fromOman.

Q484.The largest Island of Pakistan is?

Easy
A Charna
B Astola
C Manora
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

The largest Island of Pakistan is Astola.

Q485.When Mughal king Humayun recaptured Delhi darbar?

Easy
A 1560
B 1550
C 1555
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: C

1555 is the correct factual response to “When Mughal king Humayun recaptured Delhi darbar”.

Q486.Who was Pakistan chief of Air Staff in 1965 war:

Easy
A Anwar Shamim
B Noor Khan
C Jamal Khan
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Noor Khan is the correct factual response to “Who was Pakistan chief of Air Staff in 1965 war:”.

Q487.Ziarat was summer residence of chief commissioner of____

Easy
A Sindh
B Balochistan
C KPK
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Ziarat was summer residence of chief commissioner ofBalochistan.

Q488.PKK stand for :

Easy
A Pakistan Korea Kingdom
B Kurdistan Workers party
C Pakistan Korea Kingship
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

PKK stands for Kurdistan Workers party.

Q489.In Pakistan Sugar is made by Sugarcane and _______.

Easy
A Orange
B Beet
C Mango
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

In Pakistan Sugar is made by Sugarcane and Beet..

Q490.Which industry was growing in Pakistan before 1958

Easy
A Cottage
B Chemical
C Manufacturing
D All of these
General PMS 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “Which industry was growing in Pakistan before 1958”.

Q491.Continental Shelf Limits of Pakistan is

Easy
A 12 Nautical Miles
B 100 Nautical Miles
C 250 Nautical Miles
D 350 Nautical Miles
General PMS 2022

Correct Answer: D

Continental Shelf Limits of Pakistan is 350 Nautical Miles.

Q492.The Chairman of National Economic Council is

Easy
A Finance Minister
B Prime Minister
C President
D None of these
General PMS 2022

Correct Answer: B

The Chairman of National Economic Council is Prime Minister.

Q493.Objectives Resolution was presented in the Constituent Assembly on

Easy
A 2nd March 1949
B 7th March 1949
C 12th March 1949
D 17th March 1949
General PMS 2022

Correct Answer: B

7th March 1949 is the correct factual response to “Objectives Resolution was presented in the Constituent Assembly on”.

Q494.Pakistan tested Ghauri Ballistic Missile System in?

Easy
A
B
C 2018
D
General PPSC 2022

Correct Answer: C

2018 is the correct factual response to “Pakistan tested Ghauri Ballistic Missile System in”.

Q495.Who was second Governor General of Pakistan?

Easy
A
B
C Khawaja Nazimuddin
D
General PPSC 2022

Correct Answer: C

Khawaja Nazimuddin is the correct factual response to “Who was second Governor General of Pakistan”.

Q496.Name the political party launched by Air Marshal Asghar Khan:

Easy
A Pakistan Democratic Party
B Tehreek-e-Insaf
C Justice Party of Pakistan
D Tehreek-e-Istaqlal
General PPSC 2022

Correct Answer: D

Tehreek-e-Istaqlal is the correct factual response to “Name the political party launched by Air Marshal Asghar Khan:”.

Q497.Which Princely state maharaja want to join Pakistan:

Easy
A Hyderabad
B Jodhpur
C Himachal
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Jodhpur is the correct factual response to “Which Princely state maharaja want to join Pakistan:”.

Q498.Pakistan is Situated in which continent?

Easy
A Asia
B Australia
C Africa
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

Asia is the correct factual response to “Pakistan is Situated in which continent”.

Q499.Basic Democracies was introduced by which President?

Easy
A ZulifqarAli Bhutto
B Ayub Khan
C Zia Ul Haq
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Basic Democracies was introduced by Ayub Khan.

Q500.Second Governer General of Pakistan

Easy
A Khawaja Nazim Ud Din
B Malik Ghulam Muhammad
C Iskandar Mirza
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

Khawaja Nazim Ud Din is the correct factual response to “Second Governer General of Pakistan”.