FILTER BY SUBTOPIC

Showing 501–520 of 752

Q501.In which year Mughal Maulvi Syed Mumtaz Ali and his Second wife Muhammadi Ali begum published Gender equality magazine?

Easy
A 1898
B 1896
C 1890
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

1898 is the correct factual response to “In which year Mughal Maulvi Syed Mumtaz Ali and his Second wife Muhammadi Ali begum published Gender equality magazine”.

Q502.Which of the following was the style of Mughal Architect?

Easy
A Indo-Persian
B Islamic-Indo
C Persian-Indo
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

Indo-Persian is the correct factual response to “Which of the following was the style of Mughal Architect”.

Q503.Which is the longest water tunnel in Pakistan ?

Easy
A Warsak
B Khojak
C Lowari
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

Warsak is the correct factual response to “Which is the longest water tunnel in Pakistan”.

Q504.A strip of Land which connect Pakistan with Tajikistan :

Easy
A Hindenburg Line
B Wakhan
C 38th Parralel
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Wakhan is the correct factual response to “A strip of Land which connect Pakistan with Tajikistan :”.

Q505.What is the ( area wise ) rank of Pakistan among the world largest country

Easy
A 9th
B 33th
C 68th
D 76th
General PPSC 2022

Correct Answer: B

The ( area wise ) rank of Pakistan among the world largest country is 33th.

Q506.when PPP was established :

Easy
A 1962
B 1965
C 1967
D 1970
General PPSC 2022

Correct Answer: C

1967 is the correct factual response to “when PPP was established :”.

Q507.According to population Pakistan Multan is Largest city of Pakistan

Easy
A 5th
B 6th
C 7th
D 8th
General PPSC 2022

Correct Answer: C

7th is the correct factual response to “According to population Pakistan Multan is Largest city of Pakistan”.

Q508.When Pakistan tested his first Missile :

Easy
A 2005
B 1998
C 2010
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

2005 is the correct factual response to “When Pakistan tested his first Missile :”.

Q509.Name the first president of Balochistan Muslim students Federation ?

Easy
A Fayyaz Khan
B Fazal Ahmad Ghazi
C Zafar-ullah
D Ijaz Hussain
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Fazal Ahmad Ghazi is the correct factual response to “Name the first president of Balochistan Muslim students Federation”.

Q510.Pakistan needs how many votes from FATF members to exit from grey list ?

Easy
A 10
B 12
C 14
D 22
General PPSC 2022

Correct Answer: B

12 is the correct factual response to “Pakistan needs how many votes from FATF members to exit from grey list”.

Q511.Military campaign in the Bajaur region of Pakistan in 2008 is named as :

Easy
A Operatio Rah-I-Haq
B Operation Sher dil
C Operation Sirat-I-Mustaqeem
D Operation Brekhna
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Operation Sher dil is the correct factual response to “Military campaign in the Bajaur region of Pakistan in 2008 is named as :”.

Q512.In whose era Shaikh Mujibur Rahman gives six point after release from Jail

Easy
A Sikandar Mirza
B Ayub Khan
C Yahya Khan
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Ayub Khan is the correct factual response to “In whose era Shaikh Mujibur Rahman gives six point after release from Jail”.

Q513.Name the Political party launched by Air Marshal Asghar Khan :

Easy
A Pakistan democratic Party
B Justice party of Pakistan
C Tehreek-e- Istaqlal
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: C

Tehreek-e- Istaqlal is the correct factual response to “Name the Political party launched by Air Marshal Asghar Khan :”.

Q514.Which Party won maximum seats in East Pakistan in 1970 elections

Easy
A PPP
B Awami League
C North West Party
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Awami League is the correct factual response to “Which Party won maximum seats in East Pakistan in 1970 elections”.

Q515.MAO college shifted in Pakistan after independence in which building

Easy
A Kinnaired college
B Sanatana Dharma college
C Forman Christian college
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Sanatana Dharma college is the correct factual response to “MAO college shifted in Pakistan after independence in which building”.

Q516.Pakistan strategic location is important for :

Easy
A Region
B South Asia
C World
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: C

World is the correct factual response to “Pakistan strategic location is important for :”.

Q517.When Earth quack occured in Balochistan in which 50,000 life losses

Easy
A 1920
B 1935
C 1940
D 1970
General PPSC 2022

Correct Answer: B

1935 is the correct factual response to “When Earth quack occured in Balochistan in which 50,000 life losses”.

Q518.Who was the Mughal ruler who died by falling from the stairs of his library in 1556

Easy
A Akbar
B Babar
C Humayun
D Jahngir
General PPSC 2022

Correct Answer: C

Humayun is the correct factual response to “Who was the Mughal ruler who died by falling from the stairs of his library in 1556”.

Q519.When America declared Pakistan front line state against war on terror :

Easy
A 2002
B 2008
C 2019
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

2002 is the correct factual response to “When America declared Pakistan front line state against war on terror :”.

Q520.Who is the author of the book " struggle for Pakistan : ?

Easy
A Aysha Jalal
B K.K Aziz
C Shahid Rafique
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

Aysha Jalal wrote the book " struggle for Pakistan :.