Showing 521–540 of 705

Q521.One who cannot read and write:

Easy
A illegible
B poor
C illiterate
D All of these
One Word Substitution PPSC 2025

Correct Answer: C

Q522.Scathing synonym:

Easy
A scornful
B Delightfull
C anoying
D developing
Synonyms PPSC 2025

Correct Answer: A

Q523.Rob Antonym:

Easy
A Snatch
B Take
C Give
D Bestow
Antonyms PPSC 2025

Correct Answer: C

Q524.Sartorial antonym:

Easy
A Homespun
B Secretly
C Shamfull
D None of these
Antonyms PPSC 2025

Correct Answer: A

Q525.Synonym of Nexus:

Easy
A Chain
B sequence
C Connection
D All of these
Synonyms PPSC 2025

Correct Answer: D

Q526.Antonym of Germane:

Easy
A Irrelevant
B related
C dependent
D None of these
Antonyms PPSC 2025

Correct Answer: A

Q527.Antonym of Exonerate is

Easy
A Refused
B Accept
C Accused
D None of these
Antonyms PPSC 2025

Correct Answer: C

Q528.Antonym of Anomaly is?

Easy
A Regular
B Often
C Rarely
D Frequently
Antonyms PPSC 2025

Correct Answer: A

Q529.The Antonym of Enmity is?

Easy
A Fight
B Relation
C Friendship
D Battle
Antonyms PPSC 2025

Correct Answer: C

Q530.A person who talks in his/her sleep is called a____?

Easy
A Somniloquist
B Bourgeois
C Ventriloquist
D Insomnist
One Word Substitution PPSC 2022

Correct Answer: A

A person who talks in his/her sleep is called aSomniloquist.

Q531.A person who helps another do a crime is called a

Easy
A Amateur
B Cuckold
C Accomplice
D Changeling
One Word Substitution PPSC 2022

Correct Answer: C

Accomplice is the correct factual response to “A person who helps another do a crime is called a”.

Q532.The antonym of stale is_____?

Easy
A Break
B Old
C Tale
D Fresh
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: D

Fresh is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q533.Synonym of BESEECH

Easy
A Command
B Refuse
C Implore
D None of these
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: C

Implore is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q534.The antonym of Enmity?

Easy
A Acrimony
B Discord
C Hostility
D Friendship
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: D

Friendship is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q535.The antonym of Deny is?

Easy
A Acknowledge
B Block
C Check
D Prevent
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: A

Acknowledge is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q536.The antonym of Ordeal is?

Easy
A Provoke
B Test
C Trial
D Ease
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: D

Ease is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q537.Antonym of Felicity is?

Easy
A Narrow
B Powerful
C Sorrow
D Opaque
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: C

Sorrow is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q538.Synonym of "Impart" is____?

Easy
A Defy
B Communicate
C Inflict
D Take sides
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: B

Communicate is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q539.The synonym of Sterile is?

Easy
A Childless
B Dry
C Barren
D None of these
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: C

Barren is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q540.Synonym of Grisly is?

Easy
A Falling
B Earthly
C Horrible
D Naughty
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: C

Horrible is the synonym because it expresses the same or closest meaning.