Showing 541–560 of 705

Q541.The synonym of Adumbrate is?

Easy
A Ignore
B Outline
C Forget
D None of these
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: B

Outline is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q542.The antonym of concord is?

Easy
A Unity
B Discord
C Concurrence
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: B

Discord is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q543.The synonym of Feasible is .

Easy
A Misplacedo
B Undue
C Practicable
D None of these
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: C

Practicable is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q544.The synonym of useful is.

Easy
A Futile
B Practical
C Inept
D None of these
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: B

Practical is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q545.The synonym of Insolvent is ;

Easy
A Solid
B Bankrupt
C Secure
D None of these
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: B

Bankrupt is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q546.The antonym of Dastard is ';

Easy
A Craven
B Hero
C Sneak
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: B

Hero is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q547.The antonym of Abundant is.

Easy
A Plentiful
B Scarce
C Happily
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: B

Scarce is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q548.The antonym of Courageous

Easy
A Timid
B Audacious
C Spirited
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: A

Timid is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q549.The antonym of Dainty is

Easy
A Splendid
B Aggressive
C Vigorous
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: C

Vigorous is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q550.The antonym of Adept is

Easy
A Wizard
B Bleak
C Unskilled
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: C

Unskilled is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q551.Synonym of IMPEDIMENT

Easy
A Utility
B Benefit
C Obstacle
D None of these
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: C

Obstacle is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q552.The synonym of anomaly is?

Easy
A Normal
B Straight
C Integrity
D Irregularity
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: D

Irregularity is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q553.The synonym of Animosity is?

Easy
A Consideration
B Hostility
C Generosity
D Kindness
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: B

Hostility is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q554.What is the synonym of Calamity?

Easy
A Disaster
B Benefit
C Agreement
D Support
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: A

Disaster is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q555.Choose the synonym Retaliation?

Easy
A Revenge
B Pardon
C Condonation
D None of these
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: A

Revenge is the correct factual response to “Choose the synonym Retaliation”.

Q556.Choose the antonym of Vague?

Easy
A Clear
B Known
C Popular
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: A

Clear is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q557.Choose the synonym Bring Up?

Easy
A Raise
B Follow
C Track
D None of these
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: A

Raise is the correct factual response to “Choose the synonym Bring Up”.

Q558.One of the following words means "A person who causes trouble"?

Easy
A Traditional
B Oblivious
C Nuisance
D None of these
One Word Substitution PPSC 2022

Correct Answer: C

Nuisance is the correct factual response to “One of the following words means "A person who causes trouble"”.

Q559.Choose the synonym of underlined word: Thief's shifty eyed betrayed his guilt?

Easy
A Wily
B Crafty
C Deceitful
D None of these
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: C

Deceitful is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q560.Choose the antonym of: Laborious ?

Easy
A Frivolity
B Diligent
C Lazy
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: C

Lazy is the antonym because it expresses the opposite meaning.