FILTER BY SUBTOPIC

Showing 541–560 of 752

Q541.Pakistan ideology is based on the ideals of:

Easy
A Theocracy
B Democracy
C Monarchy
D Islam
General PPSC 2022

Correct Answer: D

Islam is the correct factual response to “Pakistan ideology is based on the ideals of:”.

Q542.____ is considered the engineering hub of Pakistan.

Easy
A Lahore
B Gujranwala
C Sialkot
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is considered the engineering hub of Pakistan..

Q543."Daughter of the East: is written by:

Easy
A Fatima Bhutto
B Benazir Bhutto
C Nusrat Bhutto
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

"Daughter of the East: is written by Fatima Bhutto.

Q544.When communist party was banned in Pakistan.

Easy
A 1950
B 1954
C 1958
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

1954 is the correct factual response to “When communist party was banned in Pakistan.”.

Q545.Pakistan steel mill was constructed in the reign of ?

Easy
A Zia ul Haq
B Benazir Bhutto
C Muhammad khan junejo
D Zulfiqar Ali Bhutto
General PPSC 2022

Correct Answer: D

Zulfiqar Ali Bhutto is the correct factual response to “Pakistan steel mill was constructed in the reign of”.

Q546.President is elected by ______

Easy
A National Assembly
B Senate
C Provincial Assemblies
D All of these
General PPSC 2022

Correct Answer: D

President is elected by All of these.

Q547.Most populous city of Pakistan is .

Easy
A Lahore
B Karachi
C Quetta
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Karachi is the correct factual response to “Most populous city of Pakistan is.”.

Q548.According To the Education Authority of Pakistan ____ seminaries are working in Pakistan

Easy
A 30000
B 35000
C 40000
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

According To the Education Authority of Pakistan 35000 seminaries are working in Pakistan.

Q549.Who is ODI captain of pakistan Cricket team ?

Easy
A Azhar Ali
B Babar Azam
C Sarfraz Ahmad
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Babar Azam is the correct factual response to “Who is ODI captain of pakistan Cricket team”.

Q550.Pakistan conducted successful launch of Ghauri missile system on 8 October

Easy
A 2017
B 2018
C 2019
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

2018 is the correct factual response to “Pakistan conducted successful launch of Ghauri missile system on 8 October”.

Q551.Pakistan defeat ____ in 1971 Hockey world cup .

Easy
A Spain
B Australia
C Germany
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

Pakistan defeat Spain in 1971 Hockey world cup..

Q552.Who is the current Chairperson of competition Commission of Pakistan ?

Easy
A Dr. Kabir Ahmed Sindhu
B Ms. Rahat Kaunain Hassan
C Joseph Wilson
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

Dr. Kabir Ahmed Sindhu is the correct factual response to “Who is the current Chairperson of competition Commission of Pakistan”.

Q553.Which agreement cease fire line to line of control :

Easy
A Tashkent agreement
B Karachi Agreement
C Shimla agreement
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Karachi Agreement is the correct factual response to “Which agreement cease fire line to line of control :”.

Q554.Vaccination program of Pakistan is :

Easy
A CPI
B EPI
C DPI
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

EPI is the correct factual response to “Vaccination program of Pakistan is :”.

Q555.The Foreign policy of Pakistan is :

Easy
A Unilateralism
B Bilateralism
C Multilateralism
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Bilateralism is the correct factual response to “The Foreign policy of Pakistan is :”.

Q556.When Pakistan join world bank

Easy
A 1948
B 1949
C 1950
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: C

1950 is the correct factual response to “When Pakistan join world bank”.

Q557.Shimla deputation consist of how many members :

Easy
A 34
B 35
C 36
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

35 is the correct factual response to “Shimla deputation consist of how many members :”.

Q558.The secret agency of Pakistan is :

Easy
A IB
B ISI
C FIA
D All of these
General PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “The secret agency of Pakistan is :”.

Q559.Who is the chairperson of Competition Commission of Pakistan:

Easy
A Vadiyya Khalil
B Rahat Kaunain Hassan
C Joshiph Wilson
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Rahat Kaunain Hassan is the correct factual response to “Who is the chairperson of Competition Commission of Pakistan:”.

Q560.Which agreement renamed cease-fire line to line of control :

Easy
A Tashkent Agreement
B Karachi Agreement
C Shimla Agreement
D none of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Karachi Agreement is the correct factual response to “Which agreement renamed cease-fire line to line of control :”.