Showing 561–580 of 933

Q561.Big Ben is located in____?

Easy
A London
B Rome
C Paris
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

Big Ben is located in London.

Q562.Khyber is a_____?

Easy
A Pass
B Largest stadium
C Famous building
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

Khyber is aPass.

Q563.Thal desert is located in_____?

Easy
A Punjab
B Gilgit
C KPK
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

Thal desert is located in Punjab.

Q564.Hemodialysis cleans_____?

Easy
A Blood
B Veins
C Nerves
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

Hemodialysis cleansBlood.

Q565.The luminous body emits_____?

Easy
A Waves
B Light
C Energy
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

The luminous body emitsLight.

Q566.I wish my father_____ alive today?

Easy
A is
B were
C was
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

I wish my fatherwere alive today.

Q567.It is useless to cry over_____?

Easy
A spilt milk
B spot milk
C served milk
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

It is useless to cry overspilt milk.

Q568.Add fuel to the fire_____?

Easy
A create problem
B aggravate trouble
C calm down
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Add fuel to the fireaggravate trouble.

Q569.Amina is afraid ______spiders

Easy
A for
B to
C of
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Amina is afraid ofspiders.

Q570.My brother and friend_____me in my studies?

Easy
A Help
B Helps
C Helped
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

My brother and friendHelpme in my studies.

Q571.Ghazi Brotha dam in Attock, Punjab, is located on_____ River?

Easy
A Kabul
B Dasht
C Indus
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Ghazi Brotha dam in Attock, Punjab, is located onIndus River.

Q572.The International Monetary Fund (IMF) was established by an international treaty in_____?

Easy
A 1945
B 1942
C 1944
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

The International Monetary Fund (IMF) was established by an international treaty in1944.

Q573.The term sociology was coined by _______

Easy
A Max Weber
B August Comte
C Emile Durkheim
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

The term sociology was coined by August Comte.

Q574.A testable statement is called ____________

Easy
A Observation
B Hypothesis
C Experiment
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

A testable statement is called Hypothesis.

Q575.Counselling is a _____

Easy
A Direct method
B Indirect method
C Both A & B
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Counselling is a Both A & B.

Q576.Social case work involves _____________

Easy
A Social study
B Social Diagnosis
C Social Treatment
D All of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: D

Social case work involves All of these.

Q577.In Statistic ,bivariate data on each _____________ variable , where each value of other variable

Easy
A one
B Two
C Three
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

In Statistic,bivariate data on each Two variable, where each value of other variable.

Q578.Rural infrastructure made villages _____________

Easy
A small
B Lightened
C Developing
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Rural infrastructure made villages Developing.

Q579.Farmers link with capitalist through _____________

Easy
A Market
B trade
C Technology
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Farmers link with capitalist through trade.

Q580.______________ is the major feature of rural sociology :

Easy
A Heterogeneity
B Homogeneity
C Dynamic life
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Homogeneity is the major feature of rural sociology :.