Showing 41–60 of 331

Q41.In MS Word 2016, which of the following shortcut key is used to use paste special?

Easy
A CTRL+ALT+V
B CTRL+V
C CTRL+TAB + V
D ALT+V
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: A

Q42.A word in a web page, that when clicked opens another document?

Easy
A URL
B Hyperlink
C Refrence
D Anchor
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: B

Q43.Microsoft word is?

Easy
A document
B cell
C workbook
D All of these
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: A

Q44.The minimum number of rows and columns in MS Word document is?

Easy
A 1 by 1
B 2 by 1
C 2 by 2
D 1 by 2
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: A

Q45.In MS Word 2016,to increase font size to 1 point, press

Easy
A CTRL+[
B CTRL+]
C CTRL+(
D CTRL+)
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: B

Q46.In MS Word 2016, the option 'Multilevel List' is available in

Easy
A Home
B Design
C Layout
D Insert
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: A

Q47.In MS Word 2016 "Watermark" option is available in:

Easy
A Design
B Layout
C Insert
D View
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: A

Q48.Which of the following line spacing is invalid In MS Word?

Easy
A Multiple
B Double
C Triple
D Singte
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: C

Q49.The orientation of page in MS Word can be changed from:

Easy
A Design Tab
B Layout Tab
C Insert Tab
D ViewTab
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: B

Q50.In MS Word 2016 Cover page option is available in

Easy
A Home
B insert
C Design
D Layout
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: B

Q51.In MS Word 2016, which shortcut key is used 'to view a "Print Preview" of a document?

Easy
A ALT+ CTRL + P
B ALT+ CTRL+R
C ALT+ CTRL+1
D ALT+ SHIFT + P
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: C

Q52.In Ms Word 2016,____ is not available in Font Spacing .

Easy
A Normal
B Loosely
C Condensed
D Expanded \n
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: B

Q53.How do you close a word document without closing Word window?

Easy
A Click on the Close button on the title bar
B Click on Xminimize button on the title bar
C Click on the Close command on Office menu
D Click Exit on the File menu
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: C

Q54.In MS Word, which shortcut key is used to center the selected line?

Easy
A Ctrl + F
B Ctrl + E
C Ctrl +M
D Ctrl + D
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: B

Q55.In MS word 2016 , which shortcut key is used to replace text or specific formatting?

Easy
A Ctrl +K
B Ctrl + T
C Ctrl + H
D Ctrl + Shift + M
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: C

Q56.In MS Word, while assigning a shortcut key to a symbol, try to select a key combination that is

Easy
A Having same font size and font style
B Assigned to another task
C Unassigned to any other task
D Having same font family as the symbol
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: C

Q57.In MS word portrait and landscape are

Easy
A Page Orientation
B Page land scape
C Both A and B
D None of these
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: A

Q58.In MS Word 2016 , to extend a selection to adjacent cells of the table:

Easy
A Hold down SHIFT and press an arrow key repeatedly
B Press ALT+A
C CTRL+ALT+H
D ALT+END
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: A

Q59.In MS Word 2016, a ___________ contains button , boxes and menus that allow tasks to be performed more quickly than using the menu bar.

Easy
A Farmat bar
B Status bar
C Command bar
D Toolbar
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: B

Q60.In MS Word , which sortcut key is used to center the selected line?

Easy
A Ctrl+F
B Ctrl+E
C Ctrl+M
D Ctrl+D
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: B