Showing 41–60 of 212

Q41.Who is the newly appointed Prime Minister of France in 2020?

Easy
A Lean Sydoux
B Nicholas Sarkozy
C Angela Merkel
D Jean Castex \n
Leadership Changes PPSC 2020

Correct Answer: D

Q42.Muhammad Irfan Ali has been elected as the President of which south American country?

Easy
A Chile
B Georgia
C Brazil
D Guyana
Leadership Changes PPSC 2020

Correct Answer: D

Q43.Who is currently the minister of Human Rights ?

Easy
A Shireen Mazari
B Maleeha Lodhi
C Zartaj Gul
D AZAM NAZEER TARAR
Leadership Changes PPSC 2020

Correct Answer: D

Q44.Who was the first female prime minister of in the world

Easy
A Bandranaike
B Gloria Gold May
C Indra Gandhi
D None of these
Leadership Changes PPSC 2020

Correct Answer: A

Q45.Who took over as the Prime Minister of the United Kingdom following David Cameron's decision to step down after the Brexit vote?

Easy
A David Miliband
B Theresa May
C Andrea Leadsom
D Ben Johson
Leadership Changes PPSC 2020

Correct Answer: B

Q46.Who is currently the minister of Human Rights?

Easy
A Mian Riaz Hussain Pirzada
B Maleeha Lodhi
C Zartaj Gull
D None of these
Leadership Changes PPSC 2020

Correct Answer: A

Q47.Who was the first female Prime Minister of In the world?

Easy
A Bandaranaike
B Gloria Gold May
C Indra Gandi
D None of these
Leadership Changes PPSC 2020

Correct Answer: A

Q48.Who is the current President of Cuba?

Easy
A Fidel Castro
B Hugo Chavez
C Miguel Diaz Canel
D None of these
Leadership Changes PPSC 2020

Correct Answer: C

Q49.How many times did Mahtir bin Muhammad become the Prime Minister of Malaysia.

Easy
A 5times
B 6times
C 7times
D 02 time
Leadership Changes PPSC 2020

Correct Answer: D

Q50.Who was the First President of Indian National Congress?

Easy
A Dadabhai Naroji
B Womesh Chuner Bonnerjee
C Allan Octavian Hume
D Baddrudin Tayyabji
Leadership Changes PPSC 2020

Correct Answer: B

Q51.Who was the first President of Himayat Islam Lahore

Easy
A Haji Abid
B Qazi Abdul Gaffar
C Qazi Khatifa Hameed
D None of these
Leadership Changes PPSC 2020

Correct Answer: C

Q52.Anglia Markel was the /a

Easy
A Chancellor of Germany
B Foreign Minister of Canada
C Media person of England
D Great Chess Player
Leadership Changes PPSC 2020

Correct Answer: A

Q53.First president of Indian National Congress was:

Easy
A Gopal Krishna Gokhale
B Dadabhai Naorojee
C Womesh Chandra Bannerjee
D Dinshaw Edulji Wacha
Leadership Changes PPSC 2020

Correct Answer: C

Q54.World Religion Day 2021 was celebrated on ______ January.

Medium
A 13
B 14
C 15
D None of these
Global Politics CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: 14.

Q55.The South Sudan independence referendum was held in:

Medium
A 2011
B 2012
C 2013
D None of these
Global Politics CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: 2011.

Q56.______ doesn't support any aquatic life:

Medium
A Red Sea
B Caspian Sea
C Dead Sea
D None of these
Global Politics CSS 2023

Correct Answer: C

Correct Answer: Dead Sea.

Q57.______ is the Afghan Foreign Minister:

Medium
A Abdul Ghani
B Mullah Yaqoob
C Amir Khan Muttaqi
D None of these
Global Politics CSS 2023

Correct Answer: C

Correct Answer: Amir Khan Muttaqi.

Q58.The Falkland Islands are located near:

Medium
A Australia
B Argentina
C UK
D None of these
Global Politics CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: Argentina.

Q59.The Lapis Lazuli Corridor links Afghanistan to:

Medium
A Iran
B Turkey
C Russia
D None of these
Global Politics CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: Turkey.

Q60.The 2023 Special Olympics were held in:

Medium
A Germany
B Belgium
C Portugal
D None of these
Global Politics CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Germany.