Showing 41–60 of 231

Q41.Where is the headquarter of UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees):

Easy
A New York
B Paris
C Geneva
D London
UN PPSC 2020

Correct Answer: C

Q42.Galileo challenged earth revolution around The sun and The axis. There, Galileo made a famous experiment to disprove whose theory of downward motion?

Easy
A Ptolemy's theory
B Aristotle's theory
C Kepler's theory
D Copernicus's theory
UN PPSC 2020

Correct Answer: A

Q43.What is the number of Permanent Members of the United Nations Security Council?

Easy
A Four
B Five
C Eight
D Ten
UN PPSC 2020

Correct Answer: B

Q44.The 17th Summit of Shanghai Cooperation Organisation (SCO) was held in june,2017 at the location of-------------:

Easy
A Beijing ,China
B Jakarta,Indonesia
C Astana, Kazakhstan
D Moscow,Russia
UN PPSC 2020

Correct Answer: C

Q45.Which Country has recently regained the right to vote in United Nations general assembly?

Easy
A Montenegro
B South Sudan
C Zimbabwe
D None of these
UN PPSC 2020

Correct Answer: B

Q46.In 20th century another organization other than united Nations was established for Multi purposes?

Easy
A International labour Organization
B League of Nations
C Human Rights watch
D Anti-Slavery organization
UN PPSC 2020

Correct Answer: B

Q47.Michel Naim Aoun is the president of :

Easy
A Lebanon
B Kuwait
C Philippines
D Bahrain
UN PPSC 2020

Correct Answer: A

Q48.European Institute of Gender Equality (EIGE) works under:

Easy
A United Nation
B European Union
C Autonomously
D Atlantic Ocean
UN PPSC 2020

Correct Answer: B

Q49.Of the following which one is a military alliance?

Easy
A ASEAN
B NATO
C NAFTA
D CECD
UN PPSC 2020

Correct Answer: B

Q50.What is the designation of Antonia Guetress in UN

Easy
A Secretary General of UN
B Head of UN
C President of UN
D None of these
UN PPSC 2020

Correct Answer: A

Q51.Former Secretary General Kofi Anan of United nations belonged to which country?

Easy
A Uganda
B China
C Egypt
D None of these
UN PPSC 2020

Correct Answer: D

Q52.Which UN organ gives representation to each nation:

Easy
A UN General Assembly
B UN Social and Economic Council
C UN Security Council
D None of these
UN PPSC 2020

Correct Answer: A

Q53.A non-Permanent member of UN Security Council has tenure of

Easy
A 2 years
B 3 years
C 4 years
D None of these
UN PPSC 2020

Correct Answer: A

Q54.The headquarter of European Union is at:

Easy
A Vienna
B Brussels
C Paris
D New york
UN PPSC 2020

Correct Answer: B

Q55.The united nations conventions on the right of child (UNCRC) included in UN in:

Easy
A 1989
B 1992
C 1993
D 1995
UN PPSC 2020

Correct Answer: A

Q56.European Union suspended military Alliance to Turkey in 2019 due to attack on:

Easy
A Iraq
B Iran
C Yemen
D Sayria
UN PPSC 2020

Correct Answer: D

Q57.United Nations Agency with the mandate to protect refugees?

Easy
A UNICEF
B UNFPA
C UNSCO
D UNHCR
UN PPSC 2020

Correct Answer: D

Q58." We the people and United Nations " this line is written in the preamble of:

Easy
A Charter of the WHO
B Charter of the United Nation
C Charter of the World Bank
D Charter of the UNICEF
UN PPSC 2020

Correct Answer: B

Q59.There are ______ members in NATO.

Medium
A 26
B 27
C 28
D None of these
UN CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: None of these.

Q60.The former Secretary-General of the UN, Mr. Kofi Annan, belonged to:

Medium
A Ghana
B Kenya
C Nigeria
D None of these
UN CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Ghana.