FILTER BY SUBTOPIC

Showing 41–60 of 3711

Q41.These costumes are very costly: Here Costly is

Easy
A adjective
B noun
C adverb
D proveb
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q42.If I had informed forecast that:

Easy
A I would not have watered the plants.
B i would have gone
C i will have left
D i will have watered the the plant
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q43.Ba Wasook Zaraiy In English:

Easy
A a large horse in the stable
B a strong horse in the stable
C a straight from the horse mouth
D none
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q44.2^(2x3) . 2^(4) . 2^(2x2 )= 2^ ?

Easy
A 12
B 15
C 11
D 14
Other PPSC 2024

Correct Answer: D

Q45.China invited which organization to join for the Belt and Road Initiative (BRI):

Easy
A ADB
B G5
C G8
D BRICS
Other PPSC 2024

Correct Answer: D

Q46.Which is not a member of G15

Easy
A Chile,
B Iran
C Kenya
D Columbia
Other PPSC 2024

Correct Answer: D

Q47.Shahab ud-Din Muhammad Ghori was killed by a group

Easy
A malik
B khan
C khokhar
D Ali baba
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q48.The last war against British with Mysore took place in:

Easy
A 1789
B 1786
C 1798
D 1799
Other PPSC 2024

Correct Answer: D

Q49.Stephen Hawking experiments were on:

Easy
A Black hole
B big bang
C relativity
D All of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: D

Q50.When Rashid Minhas got martyred in which war:

Easy
A August 14, 1971
B August 14, 1972
C August 14, 1973
D August 14, 1974
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q51.Cholistan Desert is also known as:

Easy
A RABI FORT
B ROHI FORT
C BOTH
D NONE
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q52.You can refuse to talk to her if you like, but you're just cutting off your nose to spite your face.

Easy
A trying to harm the other person
B making a situation worse for yourself
C taking an unnecessary risk
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q53.He found himself in hot water over his comments about immigration.

Easy
A to receive praise or recognition
B to face criticism or trouble
C to remain neutral in a situation
D to avoid consequences
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q54.The condition of being unable to create a piece of written work because something in your mind prevents you from doing it.

Easy
A Writer's camp
B Writer's Block
C Writer's Box
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q55.Malik ishaq belongs to which organization:

Easy
A Lashkar e Jahangvi
B TTP
C Taliban
D None of These
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q56.Mother of River

Easy
A Yagtz River
B Mehmut River
C Yellow River
D Nile River
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q57.Landmark bill for asylum seeker for medical treatment:

Easy
A UK
B USA
C CANADA
D AUSTRALIA
Other PPSC 2024

Correct Answer: D

Q58.Kitab-ul-Assar was compiled by:

Easy
A Imam bukhari
B Imam Abu Hanifa
C Imam Malik
D Imam Muhammad
Other PPSC 2024

Correct Answer: D

Q59.Independence referendum of Bosina and Herzegovina happened in

Easy
A 1999
B 1992
C 1996
D 2000
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q60.Lylod barrage is the name of:

Easy
A Sukkar Barrage
B Jinah Barrage
C Head Balloki
D Salman Barrage
Other PPSC 2024

Correct Answer: A