Showing 41–60 of 164

Q41.Which language has the largest number of native speakers in the world?

Medium
A Mandarin Chinese
B English
C Spanish
D Hindi
Official Languages CSS

Correct Answer: A

Mandarin Chinese has the highest number of native speakers.

Q42.Mazar Shareef is the famous city of :

Easy
A Iran
B Turkey
C Egypt
D Afghanistan
Countries & Capitals PPSC 2026

Correct Answer: D

Mazar-i-Sharif is a famous city in Afghanistan.

Q43.Which of the following pair of countries around Aral sea?

Medium
A Kazakastan-Russia
B Iran-Tajikistan
C Azerbijan-Russia
D Kazakastan-Uzbekistan
Countries & Capitals PPSC 2026

Correct Answer: D

The Aral Sea is bordered by Kazakhstan and Uzbekistan.

Q44.Capital of Sierra Leone:

Easy
A Freetown
B Helsinki
C Dublin
D Accra
Countries & Capitals PPSC 2026

Correct Answer: A

Freetown is the capital and largest city of Sierra Leone.

Q45.Highest mountain peak in canada :

Medium
A Alps
B Kilimanjaro
C Mackenly
D Logan
Important Cities PPSC 2026

Correct Answer: D

Mount Logan is the highest mountain peak in Canada.

Q46.Sulu island is a part of which ocean?

Medium
A Atlantic
B Indian
C Pacific
D Arctic
Important Cities PPSC 2026

Correct Answer: C

The Sulu Islands are located in the Pacific Ocean, part of the Philippines.

Q47.Which of the following countries belongs to both the Scandinavian and Nordic region?

Easy
A Finland
B Uruguay
C Norway
D Estonia
Countries & Capitals PPSC 2026

Correct Answer: C

Norway is part of both the Scandinavian Peninsula and the Nordic region.

Q48.Which is not a state (emirate) of UAE?

Medium
A Bahrain
B Abu Dhabi
C Sharjah
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2026

Correct Answer: A

Bahrain is a separate country and not one of the seven emirates of the UAE.

Q49.The capital of South Korea is?

Medium
A Seoul
B Jakarta
C Pyongchung
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2026

Correct Answer: A

Seoul is the capital city of South Korea.

Q50.Which of the following country is without seaport?

Easy
A Maldives
B Bangladesh
C Tajikistan
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2026

Correct Answer: C

Q51.Which of the following Muslim country is the largest country by area?

Easy
A Tajikistan
B Kazakhstan
C Pakistan
D Afghanistan
Countries & Capitals PPSC 2026

Correct Answer: B

Q52.Capital of Ukraine is?

Easy
A Kiev
B Dhaka
C Jakarta
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2026

Correct Answer: A

Q53.Which country is bordered by 14 countries and 2 autonomous region?

Hard
A China
B Pakistan
C Iran
D Iraq
Countries & Capitals PPSC 2026

Correct Answer: A

Q54.Which country is not present in South America?

Hard
A Paraguay
B Argentina
C Chile
D Belgium
Countries & Capitals PPSC 2026

Correct Answer: D

Q55.How many countries are there in Central Asia?

Hard
A 5
B 6
C 7
D 8
Countries & Capitals PPSC 2026

Correct Answer: A

Q56.Greenland is located in?

Hard
A North America
B South America
C Asia
D Africa
Countries & Capitals PPSC 2026

Correct Answer: A

Q57.Kyat is the currency of which country?

Hard
A Thailand
B Bhutan
C Myanmar
D Sri Lanka
Currencies PPSC 2026

Correct Answer: C

Q58.Baht is the currency of which country?

Hard
A Thailand
B Bhutan
C Sri Lanka
D Maldives
Currencies PPSC 2026

Correct Answer: A

Q59.Capital of Austria:

Easy
A BAGOTA
B VIENNA
C LOS ANGELES
D MIAMI
Countries & Capitals PPSC 2024

Correct Answer: B

Q60.Currency of turkiye

Easy
A Lira
B Dollar
C Euro
D Peso
Countries & Capitals PPSC 2024

Correct Answer: A