Showing 41–60 of 95

Q41.World Heritage Sites are designated by which organisation?

Easy
A UNESCO
B UNICEF
C WHO
D UNDP
World Heritage Sites PPSC

Correct Answer: A

UNESCO designates and protects World Heritage Sites.

Q42.Alps mountain is part of which continent?

Easy
A Europe
B Asia
C North America
D Africa
Important Places & Landmarks PPSC 2026

Correct Answer: A

The Alps are the highest and most extensive mountain range system located entirely in Europe.

Q43.Nurek Dam is located in which country?

Medium
A Pakistan
B Azerbaijan
C Tajikistan
D Afghanistan
Important Places & Landmarks PPSC 2026

Correct Answer: C

Nurek Dam is located in Tajikistan on the Vakhsh River.

Q44.Largest glacier of world outside polar region?

Medium
A Baltoro
B Biafo
C Siachen
D Hispar
Important Places & Landmarks PPSC 2026

Correct Answer: C

Siachen Glacier is the largest glacier outside the polar regions, located in the Karakoram range.

Q45.Hume Dam is located on which river?

Medium
A Darling River
B Murrumbidgee River
C Murray River
D Lachlan River
Important Places & Landmarks PPSC 2026

Correct Answer: C

Hume Dam is located on the Murray River in Australia.

Q46.Muddy River of USA is?

Easy
A Grande River
B Mississippi River
C Aksana River
D None of these
Famous Buildings PPSC 2026

Correct Answer: B

Q47.Distributary of Brahmaputra River is?

Easy
A Ganges River
B Bay of Bengal
C Beas River
D None of these
Famous Buildings PPSC 2026

Correct Answer: A

Q48.Princeton University is in?

Easy
A Hawaii state
B New Jersey
C California
D None of these
Famous Buildings PPSC 2026

Correct Answer: B

Q49.Burj Khalifa is in?

Easy
A Abu Dhabi
B Dubai
C Muscat
D None of these
Famous Buildings PPSC 2026

Correct Answer: B

Q50.La Sagrada Familia is located in?

Easy
A Barcelona
B Yemen
C Spain
D None of these
Famous Buildings PPSC 2026

Correct Answer: A

Q51.Hagia Sophia was built in?

Easy
A Ankara
B Istanbul
C Egypt
D None of these
Historical Landmarks PPSC 2026

Correct Answer: B

Q52.Three George Dam is in?

Hard
A Taiwan
B China
C Turkey
D Pakistan
Famous Buildings PPSC 2026

Correct Answer: B

Q53.10 Downing street is official residence of?

Hard
A PM of Sri Lanka
B PM of UK
C PM of Turkey
D None of these
Important Places & Landmarks PPSC 2026

Correct Answer: B

Q54.Where is the Eiffel Tower located:

Easy
A Paris, France
B Loss Angels, usa
C london, UK
D New york, USA
Famous Buildings PPSC 2024

Correct Answer: A

Q55.Sphinx is located in:

Easy
A GUNIA
B LIBYA
C CROTIA
D EGYPT
Famous Buildings PPSC 2024

Correct Answer: D

Q56.Where is the Statue of Liberty:

Easy
A London UK
B Paris France
C New York, USA
D
Famous Buildings PPSC 2024

Correct Answer: C

Q57.Which tower was completed to become the world's tallest tower?

Easy
A London Tower
B Shanghai Tower
C Dubai Creek Tower
D None of These
Famous Buildings PPSC 2024

Correct Answer: C

Q58.The Potala Palace is in?

Easy
A Trisul
B Tibet
C Kailash
D Mount Victoria
Famous Buildings PPSC 2024

Correct Answer: B

Q59.Where CN tower is located?

Easy
A Toronto
B London
C Dubai
D Heidelberg
Famous Buildings PPSC 2023

Correct Answer: A

Q60.Eiffel tower is located in which country :

Easy
A Germany
B France
C Italy
D US
Famous Buildings PPSC 2023

Correct Answer: B