Showing 41–60 of 161

Q41.If x + 13 = 49, what is x?

Easy
A 36
B 37
C 35
D 49
Linear Equations PPSC 2024

Correct Answer: A

x = 49 - 13 = 36.

Q42.If x + 14 = 52, what is x?

Easy
A 38
B 39
C 37
D 52
Linear Equations PPSC 2024

Correct Answer: A

x = 52 - 14 = 38.

Q43.If x + 15 = 55, what is x?

Easy
A 40
B 41
C 39
D 55
Linear Equations PPSC 2024

Correct Answer: A

x = 55 - 15 = 40.

Q44.What is k, given that 27^k = 9.

Medium
A 1/3
B 2/3
C 4/3
D None of these
Algebraic Expressions CSS 2024

Correct Answer: B

Correct answer is B: 2/3

Q45.Given; x^2 - 11x + 10 = 0, then x is:

Medium
A -1, -10
B -1, +10
C +1, -10
D None of these
Algebraic Identities CSS 2024

Correct Answer: D

Correct answer is D: None of these

Q46.Total cost of 5 markers and 1 pencil is Rs.245 and total cost of 3 markers and 3 pencils is Rs. 327. What is the cost of one marker?

Medium
A Rs. 32
B Rs. 34
C Rs. 74
D None of these
Simultaneous Equations CSS 2024

Correct Answer: B

Correct answer is B: Rs. 34

Q47.What integer values can n have, given the inequality, -7 < 4n <= 8?

Medium
A -1, 0, 1, 2
B -2, -1, 0, 1, 2
C -6, -5, -4, -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
D None of these
Basic Inequalities CSS 2024

Correct Answer: A

Correct answer is A: -1, 0, 1, 2

Q48.Find the value of a^3 + b^3, when a+b=5 and ab=6.

Medium
A 37
B 25
C 13
D None of these
Algebraic Identities CSS 2024

Correct Answer: D

Correct answer is D: None of these

Q49.When the equation, y = x^2 + 8x - 5 is written in the form = (x + a)^2 + b, then a is:

Medium
A 8
B 5
C 4
D None of these
Algebraic Identities CSS 2024

Correct Answer: C

Correct answer is C: 4

Q50.Find the value of x, when A = (2pi + y)x^2, where A=36 and y=2.77

Medium
A 3
B 4
C 2
D None of these
Algebraic Expressions CSS 2024

Correct Answer: C

Correct answer is C: 2

Q51.At a football match, the price of child ticket is Rs.240 less than the adult ticket. There are 18,500 adults and 2500 children attending the match. Total amount paid for tickets is Rs.41,400,000. What is the price of one adult ticket?

Hard
A Rs. 2460
B Rs. 1940
C Rs. 2000
D None of these
Linear Equations CSS 2024

Correct Answer: C

Correct answer is C: Rs. 2000

Q52.The line y=-2x-2 is perpendicular to line I. If these two lines have the same y-intercept , which of the following could be the equation of line I:

Medium
A y=-2x-2
B y=2x-2
C y=1/2x-2
D y=-1/2x-2
Linear Equations PPSC 2024

Correct Answer: C

Q53.(0.49) x (0.343) + (0.2401)4 x = (70 37 + 100)?+

Medium
A 4
B 1
C 2
D 3
Linear Equations PPSC 2024

Correct Answer: B

Q54.Find the value of x and y: 2x + y = 20 6x - 5y = 12

Medium
A x = 9, y = 8
B x = 5, y = 6
C x = 7, y = 6
D x = 4, y = 5
Linear Equations PPSC 2023

Correct Answer: B

Q55.H = 100 - 4t The equation above can be used to model the number of hours h until a gallon of milk held at a temperature of t, in degrees Celsius, goes sour. Based on the model, which of the following is the best interpretation of the number 4 in the equation?

Medium
A An increase of 4 degrees Celsius will make a gallon of milk go sour 4 hours faster.
B An increase of 1 degree Celsius will make a gallon of milk go sour 4 hours faster
C An increase of 1 degree Celsius will make 4 gallons of milk go sour 1 hour faster.
D An increase of 4 degrees Celsius will make a gallon of milk go sour 1 hour faster
Linear Equations PPSC 2023

Correct Answer: B

Q56.x+7=19 then x=?

Medium
A 7
B 6
C 8
D 10
Linear Equations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q57.Simplify the equation: 5+2 x 6÷3(2)=?

Medium
A 9
B 12
C 7
D 5
Linear Equations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q58.If, x-y=6 and x + y = 16, then

Medium
A x=5 and y = 3
B x=8 and y='5'
C x=10 and y = 3
D x = 11 and y = 5. \n
Linear Equations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q59.If x=3 then x3=?

Medium
A 6
B 9
C 27
D 81
Linear Equations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q60.When the equation, y = x^2 + 8x - 5 is written in the form = (x+a)^2 + b, then a is:

Medium
A (A) 8
B (B) 5
C (C) 4
D (D) None of these
Linear Equations CSS 2024

Correct Answer: C

Correct Answer: 4.