FILTER BY SUBTOPIC

Showing 41–60 of 748

Q41.If 3x-8= -23, what is the value of 6x-7 ?

Medium
A -35
B -36
C -37
D -38
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q42.A fort had provision of food for 150 men for 45 days. After 10 days 25 men left the fort. The number of days for which the remaining food will last is _____.

Medium
A 41
B 42
C 43
D 44
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q43.A manufacturer of TV sets produced 600 units in the third year and 700 units in the seventh year. Assuming that the production increases uniformly by a fixed number every year, find the production in the last year.

Medium
A 250 TV sets
B 350 TV sets
C 450 TV sets
D 550 TV sets
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q44.Which country border shared with Pakistan stretches for approximately 2250 km:

Medium
A India
B Afghanistan
C Iran
D China
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q45.What is the height of mount K2:

Medium
A 7960 m
B 8611 m
C 4848 m
D 8485 m
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q46.Which function is used to find string length in PPSC and give the answer 4:

Medium
A Length (PPSC)
B Len (PPSC)
C Strl(PPSC)
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q47.One Atmospheric Pressure is equal to:

Medium
A 700 mm
B 730 mm
C 760 mm
D 790 mm
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q48.A tank in the shape of cylinder of diameter 2.4 m and height 6.4 m contains oil up to the brim. Find the number of complete cylindrical containers of base radius 8.2 cm and height 28 cm that can be filled by the oil in the tank?

Medium
A 4895 m3
B 9316 m3
C 4136 m3
D 4761 m3
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q49.The length and breadth of a rectangular drawing room of a house are 18 ft and 13 ft respectively. The length of house is 10 ft. If the cost of painting is Rs.40 per square ft. Find the cost of painting the drawing room?

Medium
A Rs. 76,860
B Rs. 68,160
C Rs. 34,160
D 24,800
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q50.If X*Y=x 2 +Y2 -xy then the value of 9*11 is:

Medium
A 93
B 103
C 113
D 121
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q51.An oil burner in a housing development burns 76 gallons of fuel oil per hour. At 9 am on a very cold day, the superintendent asks the housing manager to put in an emergency order for more fuel oil. At that time, he report that he has on hand 266 gallons. At noon, he again comes to the manager, notifying him that no oil has delivered. The Maximum amount of time that he can continue to furnish heat without receiving more oil is

Medium
A 1 hour
B 1/2 hour
C 2 hour
D 2/3 hour
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q52.According to Human Development Index literacy rate of Pakistan in 2019 was:

Medium
A 56%
B 57%
C 58%
D 59%
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q53.The following factor would be relatively low if supply of labor is higher than demand:

Medium
A Production
B Labor cost
C Wage
D All Of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q54.Income from property held under trust for charitable or religious purposes is:

Medium
A Exempted from tax
B Taxable @ 10%
C Taxable @ 20%
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q55.The difference between assets and liabilities is called as:

Medium
A Drawings
B Capital
C Income
D Expenses
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q56.The Sunlight can reach a depth of ____ meters in the ocean.

Medium
A 100 m
B 200 m
C 300 m
D 400 m
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q57.For what value of x+1/4√x+a2 will be perfect square:

Medium
A ±1/18
B ±1/8
C 1/5
D 1/4
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q58.An Inter-governmental military alliance between 30 member states 28 European and 02 north American was formed under:

Medium
A NATO
B Wahington Treaty
C Both A & B
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q59.Find the maximum number of students among whom 1001 pens and 910 pencils can be distributed in such a way that each student gets the same number of pens and the same number of pencils ?

Medium
A 101
B 71
C 81
D 91
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q60.The sum of two numbers is 45. 4 times the first number is 9 less than 5 times the second. what are two numbers?

Medium
A 26 and 21
B 24 and 21
C 25 and 28
D 22 and 23
Other PPSC 2023

Correct Answer: B