Showing 581–600 of 933

Q581.Sociological ______________ allows people to see the relationship between their personal experiences and broader social and historical events .

Easy
A Consciousness
B imagination
C theory
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Sociological imagination allows people to see the relationship between their personal experiences and broader social and historical events..

Q582._______________ and industrialization led to the emergency of the working class as a large and powerful body ,which led to the birth of marxism ,and gave people a new perspective and relationship with the society they lived in

Easy
A Urbanization
B Modernization
C Westernization
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

Urbanization and industrialization led to the emergency of the working class as a large and powerful body,which led to the birth of marxism,and gave people a new perspective and relationship with the society they lived in.

Q583.In Capitalism _______________ class possess only their own labor power , which they must sell in order to survive

Easy
A Bourgeoisie
B Peasent
C Proletariate
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

In Capitalism Proletariate class possess only their own labor power, which they must sell in order to survive.

Q584.Capital of Belgium is _______________

Easy
A La Paz
B Ottawa
C Brussels
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Capital of Belgium is Brussels.

Q585.In MS access minimum of ___________data types can be assigned to a field ?

Easy
A 2
B 6
C 10
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

In MS access minimum of 10data types can be assigned to a field.

Q586.____________ two rings here on my little finger belonged to ____________grandmother

Easy
A These/my
B That/mine
C Those /me
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

These/my two rings here on my little finger belonged to ____________grandmother.

Q587.She deprived her husband __________ all he had .

Easy
A With
B to
C of
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

She deprived her husband of all he had..

Q588.Term and Tenure of Senate membership is __________ years .

Easy
A 4 years
B 5 years
C 6 years
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Term and Tenure of Senate membership is 6 years years..

Q589.The current CEO of Twitter is ___________

Easy
A Parage Agrawal
B Jack Dorsey
C Linda Yaccario
D Elon Musk
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

The current CEO of Twitter is Linda Yaccario.

Q590.Which country has largest reservation of oil _____________

Easy
A US
B Russia
C Venezuela
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Which country has largest reservation of oil Venezuela.

Q591.A stich in time save ___

Easy
A Seven
B Nine
C Ten
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

A stich in time save Nine.

Q592.Three quantities a,b,c of a: b=1:2,b:c 2:3 then it continues as ____

Easy
A 3:04:05
B 2:03:04
C 1:02:03
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Three quantities a,b,c of a: b=1:2,b:c 2:3 then it continues as 1:2:3.

Q593.The mean of the five numbers is 18. If one number is excluded, then their mean is 16, and the excluded number is____

Easy
A 24
B 26
C 28
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

The mean of the five numbers is 18. If one number is excluded, then their mean is 16, and the excluded number is26.

Q594.Ali ibn Abi Talib (R.A) was martyred in the ___Hijrah

Easy
A 36
B 38
C 40
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Ali ibn Abi Talib (R.A) was martyred in the 40Hijrah.

Q595.Waqar ul Mulk was the ____ of Ali Garh Institute :

Easy
A President
B Secretary
C Principal
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Waqar ul Mulk was the Secretary of Ali Garh Institute :.

Q596.Change of temperature, drought is due to__________

Easy
A Global Change Impact
B Pollution
C Apertion
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

Change of temperature, drought is due toGlobal Change Impact.

Q597.World spins at_____

Easy
A 10°/hr
B 12°/hr
C 15°/hr
D None of these
Fill in the Blanks PMS 2022

Correct Answer: C

World spins at15°/hr.

Q598.Complete the following sentence to make it meaningful. None of you _____done work correctly

Easy
A Has
B Have
C were
D None of these
Fill in the Blanks PMS 2022

Correct Answer: A

Complete the following sentence to make it meaningful. None of you Hasdone work correctly.

Q599.His________ of subject was so good that students had few doubts to raise at the end.

Easy
A Clarity
B Exposure
C Pictorisation
D None of these
Fill in the Blanks PMS 2022

Correct Answer: B

HisExposure of subject was so good that students had few doubts to raise at the end..

Q600.The milk needs to be heated for complete pasteurization at 161F for _____ seconds

Easy
A 25
B 15
C 20
D 30
Fill in the Blanks PMS 2022

Correct Answer: B

The milk needs to be heated for complete pasteurization at 161F for 15 seconds.