Showing 581–600 of 705

Q581.The antonym of Dainty is:

Easy
A Aggressive
B Splendid
C Vigorous
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: C

Vigorous is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q582.The antonym of Adept is:

Easy
A Bleak
B Wizard
C Unskilled
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: C

Unskilled is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q583.Choose the antonym of Vague

Easy
A Known
B Clear
C Popular
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: B

Clear is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q584.Choose the synonym Bring Up

Easy
A Follow
B Raise
C Track
D None of these
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: B

Raise is the correct factual response to “Choose the synonym Bring Up”.

Q585.One of the following words means " A person who causes trouble "

Easy
A Oblivious
B Nuisance
C Traditional
D None of these
One Word Substitution PPSC 2022

Correct Answer: B

Nuisance is the correct factual response to “One of the following words means " A person who causes trouble "”.

Q586.Choose the synonym of underlined word: Thief's shifty eyed betrayed his guilt.

Easy
A Crafty
B Wily
C Deceitful
D None of these
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: C

Deceitful is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q587.Choose the antonym of: Sacrilegious

Easy
A Pious
B Profane
C Impious
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: A

Pious is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q588.Choose the antonym of Laborious

Easy
A Diligent
B Lazy
C Frivolity
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: B

Lazy is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q589.Choose the antonym of: Wrath

Easy
A Solace
B Peace
C Delight
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: C

Delight is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q590.A person who can neither read nor write is:

Easy
A Literate
B Illiterate
C Garrulous
D None of these
One Word Substitution PPSC 2022

Correct Answer: B

Illiterate is the correct factual response to “A person who can neither read nor write is:”.

Q591.A person who has unusual habits is called:

Easy
A Eccentric
B Misogynist
C Misogamist
D None of these
One Word Substitution PPSC 2022

Correct Answer: A

Eccentric is the correct factual response to “A person who has unusual habits is called:”.

Q592.Antonym of Gumption is _______

Easy
A Apathy
B Nerve
C Initiative
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: A

Apathy is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q593.Choose the synonym of Repercussion

Easy
A Recollection
B Remuneration
C Clever
D Reaction
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: D

Reaction is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q594.Choose the synonym of Scintillating

Easy
A Smouldering
B Warming
C Glittering
D None of these
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: C

Glittering is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q595.The synonym of prolong is :

Easy
A Extend
B Concise
C Pretend
D None of these
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: A

Extend is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q596.The synonym of Prolong is:

Easy
A Extend
B Concise
C Pretend
D None of these
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: A

Extend is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q597.Choose the best synonym of: TRIFLE

Easy
A Average
B Trivial
C Usual
D Timely
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: B

Trivial is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q598.Choose the synonym of: ACCEDE

Easy
A fail
B C ompromise
C Correct
D Consent
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: D

Consent is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q599.Choose the synonym of : ITERATE

Easy
A Unsettled
B Repeat
C Impoverish
D Announce
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: B

Repeat is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q600.Choose the antonym of: DANK

Easy
A Clammy
B Droop
C Muggy
D Dry
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: D

Dry is the antonym because it expresses the opposite meaning.