FILTER BY SUBTOPIC

Showing 581–600 of 3711

Q581.Moseley Road Baths a Swimming Pool is situated in.

Easy
A Canada
B UK
C France
D USA
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q582.What is the full name of WHO?

Easy
A World Humanitarian Organization
B World Heritage Organization
C World Health Organization
D World Hunger Organization
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q583.Habsha is the old name of:

Easy
A Ethiopia
B Zaire
C Uganda
D Sudan
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q584.An intervention of Saudi Arabia with Qatar Bahrain and USA lead against which country:

Easy
A Syria
B Egypt
C Yemen
D Suddan
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q585.USA Draft of Independence was written by?

Easy
A Geroge Washington
B Benjamin Franklin
C Franklin Roosevelt
D Abraham Lincoln
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q586.A is the father of B. But B is not the son of A Then what is B to A?

Easy
A Grandfather
B Son-In-law
C Granddaughter
D Daughter
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q587.Peru is in:

Easy
A South America
B North America
C Asia
D Äfrica
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q588.Which is the deepest ocean of the world ?

Easy
A Arctic
B Indian
C Atlantic
D Pacific
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q589.Which of the following glands is large-sized at birth but reduces in size with aging?

Easy
A Pineal
B Pituitary
C Thymus
D Thyroid
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q590.The rear view mirror of a motor vehicle is

Easy
A Concave
B Convex
C Plane
D Biconcave
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q591.Fiber Optics are used in:

Easy
A Telecommunication
B Laboratory
C Factory
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q592.Proverb 'To be in two minds\" means:

Easy
A To be uncertain
B To work on somebody else's advice
C To be in a critical state
D To be dominated by someone else
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q593.A Company invited applications for 1.00,000 shares and it received applications for shares. Applications for 30,000 shares were rejected and the remaining were allotted shares on prorata basis. How many shares an applicant for 3,000 shares will be allotted :

Easy
A 2,500 Shares
B 3,600 Shares
C 4,500 Shares
D 2,000 Shares
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q594.Convert 1100011 from Binary to Decimal :

Easy
A 77
B 88
C 99
D 30
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q595.What is meant by \"Miqat\"?

Easy
A Wearing of Ahram during umra
B Wearing of Ahram during Hajj
C Point where Ahram must be put on by pilgrims
D Point where Tawaaf begins
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q596.The name of the sixth Kalimah is._______

Easy
A Kalimah Tamjeed
B Kalimah Tauheed
C Kslimah Shahadat
D Kalimah Radd-i-Kufar
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q597.Which of the following was the first European power to arrive in India?

Easy
A Portuguese
B British
C French
D Dutch
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q598.Which of the following district of punjab are the main cotton growing areas?

Easy
A Gujranwala, Sheikupura, Sialkot
B Vehari, Multan, Bahawlpur
C Faislabad, Jhang, Sargodha
D Chakwal, Jhelum, Rawalpindi.
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q599.Akbar's nurse-in-chief was:

Easy
A Mumtaz
B Hamida Begum
C Jahanara
D Maham Anaga
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q600.Word Art option exists in.

Easy
A Set up
B Text
C Timing
D Slides
Other PPSC 2020

Correct Answer: B