FILTER BY SUBTOPIC

Showing 681–700 of 748

Q681.2000/100 *191=?

Medium
A 4820
B 4810
C 3800
D 3820
Other PPSC

Correct Answer: D

(2000 / 100) * 191 = 20 * 191 = 3820.

Q682.40(11*6) =?

Medium
A 4200
B 2640
C 2600
D 4800
Other PPSC

Correct Answer: B

40 * (11 * 6) = 40 * 66 = 2640.

Q683.(1904)/4 *20 =?

Medium
A 9535
B 9545
C 9520
D 9525
Other PPSC

Correct Answer: C

(1904 / 4) * 20 = 476 * 20 = 9520.

Q684.32,124 + 17,222 =?

Medium
A 48,666
B 49,221
C 50,521
D 49,346
Other PPSC

Correct Answer: D

32124 + 17222 = 49346.

Q685.(991 + 222) +13 =?

Medium
A 1100
B 1220
C 1226
D 1340
Other PPSC

Correct Answer: C

(991 + 222) + 13 = 1213 + 13 = 1226.

Q686.17*144 =?

Medium
A 1724
B 1756
C 1736
D 2448
Other PPSC

Correct Answer: D

17 * 144 = 2448.

Q687.11111 + 22223 =?

Medium
A 33333
B 33334
C 33343
D 34441
Other PPSC

Correct Answer: B

11111 + 22223 = 33334.

Q688.10000 - 01 =?

Medium
A 1
B 9999
C 9991
D 9981
Other PPSC

Correct Answer: B

10000 - 1 = 9999.

Q689.If 48 is divided by 12. Then, the quotient will be:

Medium
A 12
B 4
C 6
D 7
Other PPSC

Correct Answer: B

48 / 12 = 4.

Q690.Solve: 840 + 14 + 40 = ?

Medium
A 40
B 60
C 894
D 120
Other PPSC

Correct Answer: C

Sum = 840 + 14 + 40 = 894.

Q691.When you divide 0.7 by 10 you will get?

Medium
A 7
B 0.07
C 70
D 0.7
Other PPSC

Correct Answer: B

Dividing by 10 shifts the decimal point one position to the left: 0.7 / 10 = 0.07.

Q692.Solve 8 ÷ 0.2 = ?

Medium
A 6
B 40
C 16
D 4
Other PPSC

Correct Answer: B

8 / 0.2 = 8 / (2/10) = 8 * 5 = 40.

Q693.Solve 7500 + (1250/50)

Medium
A 7500
B 7525
C 7550
D 8000
Other PPSC

Correct Answer: B

According to BODMAS, division first: 1250 / 50 = 25. Then addition: 7500 + 25 = 7525.

Q694.Convert 45 degrees into radians?

Medium
A π/2
B π/3
C π/4
D π/6
Other PPSC

Correct Answer: C

Radians = degrees * (pi/180) => 45 * pi/180 = pi/4.

Q695.Find d/dx of (2x + 3)⁴:

Medium
A 4(2x + 3)³
B 8(2x + 3)³
C 16(2x + 3)³
D (2x + 3)³
Other PPSC

Correct Answer: B

Using Chain Rule: d/dx[u^4] = 4u^3 * u'. Here, u = 2x+3 => u' = 2. Derivative = 4(2x+3)^3 * 2 = 8(2x+3)^3.

Q696.0.00416 converted to scientific notation is?

Medium
A 4.16 × 10⁻³
B 4.16 × 10⁻²
C 4.16 × 10⁻⁴
D 4.16 × 10⁻¹
Other PPSC

Correct Answer: A

0.00416 = 4.16 / 1000 = 4.16 * 10^-3.

Q697.What is the value of (1,000,001)² − (999,999)² ?

Medium
A 2,000,000
B 4,000,000
C 6,000,000
D 8,000,000
Other PPSC

Correct Answer: B

Applying the difference of squares identity (a² - b²) = (a - b)(a + b). Let a = 1,000,001 and b = 999,999. Thus, (1,000,001 - 999,999)(1,000,001 + 999,999) = 2 × 2,000,000 = 4,000,000.

Q698.Evaluate: (100)² - (99)²

Medium
A 1
B 99
C 100
D 199
Other PPSC

Correct Answer: D

(100)² - (99)² = (100 - 99)(100 + 99) = 1 × 199 = 199.

Q699.What is the cross product of 2D vectors (1, 0) and (0, -1)?

Medium
A 1
B -1
C 0
D 2
Other PPSC

Correct Answer: B

For 2D vectors u=(u1,u2) and v=(v1,v2), the cross product magnitude is u1*v2 - u2*v1. Here, (1 × -1) - (0 × 0) = -1.

Q700.What is the value of sin(θ) × cos(90°)?

Medium
A 1
B 0
C sin(θ)
D Undefined
Other PPSC

Correct Answer: B

Since cos(90°) = 0, sin(θ) × cos(90°) = sin(θ) × 0 = 0.