FILTER BY SUBTOPIC

Showing 701–720 of 3711

Q701.The founder of independent Sikh state was:

Easy
A Guru Daleep Singh
B Guru Govind Singh
C Maharaja Ranjit Singh
D Guru Tegh Bahadur
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q702.Where is the Headquarater of the International Council of Nurses(ICN) located?

Easy
A Paris,France
B Geneva,Switzerland
C New York ,USA
D London,UK
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q703.Lufthansa Airline belongs to:

Easy
A Hong Kong
B Germany
C Australia
D Netherlands
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q704.Japanese Art \"Ikebana\" is related to Which of the following?

Easy
A Dress Designing
B Flower Arrangement
C Collection of Birds
D Miniature tree farming
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q705.Nelson Mandela spent a major part of his 27 years imprisonment in:

Easy
A Durban
B Johannesburg
C Robben Island
D bloomforitain
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q706.Name the crime reporter of Saudi Arabia killed in Turkey ?

Easy
A Khalid bin saud
B Ahmad sultan
C Jamal Khashoggi
D Yousaf Saleh
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q707.If human is an iceberg, the visible part of human would better be termed as:

Easy
A Altitude
B Behavior
C Attitude
D None of the above
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q708._____is a form of partnership where a partner is liable for amount of capital invested in business.

Easy
A Special partnership
B General partnership
C Limited partnership
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q709.__is a strategy that focuses on offering cheapest product in the market.

Easy
A Cost leadership
B Focus strategy
C Differentiation strategy
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q710.Deferred tax payments would be shown as _____while calculating net cash flows.

Easy
A Non-cash charges
B Non-cash revenues
C Income expense
D Current liabilities
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q711.A service firm may have additional segment of marketing mix:

Easy
A People
B Price
C Place
D Promotion
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q712.Promotion of an employee to fill a vacant post is a good example of

Easy
A External recruitment
B Online recruitment
C Internal recruitment
D All of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q713.Job enrichment is___

Easy
A Vertical expansion in job
B Horizontal expansion in job
C Lateral expansion in job
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q714.A strategy where firm tries to expand the market and move to a new market with existing product is called:

Easy
A Market development
B Diversification
C Product development
D Market Penetration.
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q715.___not a form of departmentalization.

Easy
A Geographical based
B Functional based.
C Product based
D Quality based
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q716.___represents the net worth of a business

Easy
A Assets net of liabilities
B Liabilities net of assets spo
C Liabilities net of earning
D Earnings per share
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q717.Gathering information from advertising campaigns and sales people could be better named as:

Easy
A Personal sources of information gathering
B Experiential sources of information gathering
C Commercial sources of Information gathering
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q718.__________dimension of transformational leadership deals with the focus on each member of the organization.

Easy
A Idealized influence
B Inspirational motivation
C Individualized consideration
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q719.____ focuses on the future needs of both organizational and employee needs:

Easy
A training and development
B performance management
C career management
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q720.Accounting principles are generally based on

Easy
A Practicability
B Subjectivity
C Convenience in recording
D None of the above
Other PPSC 2020

Correct Answer: A