FILTER BY SUBTOPIC

Showing 61–80 of 1372

Q61.To view headers and footers, you must switch to:

Easy
A Normal view
B Print layout view
C Print preview mode
D Both B & C
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q62.The bar is used to display the current cell and its contents is:

Easy
A Menu bar
B Function bar
C Formula bar
D Object bar
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q63.The formula used to perform calculations in the worksheet can be inserted with the help of:

Easy
A Insert OLE object icon
B Insert Formula icon
C Insert Applet icon
D Insert Plug-in icon
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q64.Where is a list of all functions displayed:

Easy
A Text box
B Dialog box
C Function box
D Category box
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q65.Main window in a computer spread sheet is called:

Easy
A Workbook
B Work Account book
C Worksheet
D
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q66.When a new row is inserted:

Easy
A All preceding rows are moved toward the top of the worksheet
B All following are shifted to the right
C All following rows are moving towards the bottom of the worksheet
D Both A&C
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q67.Which one is not the correct method of editing a cell's content :

Easy
A Press the Alt key
B Press the F2 key
C Click the formula bar
D Double click
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q68.The Cell referencing that does not change when copied is:

Easy
A Absolute
B Comparative
C Relative cell addressing
D Reference
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q69.Which of the following function is used to get the current data?

Easy
A Exact()
B Today ()
C Month()
D Year()
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q70.An electronic spreadsheet consists of:

Easy
A Rows
B Columns
C Cells
D All of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q71.MB stands for:

Easy
A Milibyte
B Megabyte
C Microbyte
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q72.What is the function Of the F4 key in a Spreadsheet?

Easy
A Change font
B Repeat the last action
C Choose open command
D bookmark
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q73.Copying artwork falls under which learning domain:

Easy
A Cognitive domain
B Affective domain
C Psychomotor domain
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q74.The educational institutions, libraries,hospitals, and industries store the concerned information by:

Easy
A Operating system
B Data management
C Informing system
D Word processing
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q75.Who among the following is the founder of Microsoft:

Easy
A Charles Babbage
B Bill Gates
C Elon Musk
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q76.Cursor is a _________.

Easy
A Cursor
B Thin blinking Line
C Pointing device (mouse)
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q77.Which device stores data permanently ?

Easy
A Hard disk
B Flash disk
C DVD
D All of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q78.Which of the following is a case that contar electronic components of the computer used process data?

Easy
A Control port
B System unit
C Master section
D Computer chip
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q79.Complete the proverb: An early bird catches the ____?

Easy
A Task
B Worm
C Success
D Victim
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q80.OIC stands for?

Easy
A Organizing of Islamic Committee
B Organization of islamic Cell
C Organizing of Islamic Cooperation
D Organization Of Islamic Conference
Other PPSC 2023

Correct Answer: C