Showing 61–80 of 265

Q61.Which protocol is used on internet to secure a computer:

Easy
A HTTPS
B HTML
C HPP
D None of these
Search Engines PPSC 2025

Correct Answer: A

Q62.Firmware is permanently stored in:

Easy
A ROM
B RAM
C URL
D None of these
Search Engines PPSC 2025

Correct Answer: A

Q63.Email address is written as :

Easy
A username@website.com
B username.website.com
C username@website.pk
D None of these
Search Engines PPSC 2025

Correct Answer: A

Q64.HTML Is used for:

Easy
A view webpage
B develop webpage
C visit webpage
D
Search Engines PPSC 2025

Correct Answer: B

Q65.Group of webpages which are linked:

Easy
A Website
B Software
C File
D None of these
Search Engines PPSC 2025

Correct Answer: A

Q66.Servers are computer which provide sources to computer connected to a:

Easy
A Network
B Cable
C Internet
D None of These
Search Engines PPSC 2025

Correct Answer: A

Q67.Which is the best definition of internet?

Easy
A Global Computer network
B Global networking system
C Computer linking system
D None of these
Search Engines PPSC 2025

Correct Answer: A

Q68.Most Commonly used search engine?

Easy
A Bing
B Google
C Opera
D None of these
Search Engines PPSC 2025

Correct Answer: B

Q69.Which is used to locate website :

Easy
A Code
B URL
C IP
D None of these
Search Engines PPSC 2025

Correct Answer: B

Q70.A computer on the internet is identified by

Easy
A E-mail address
B Street address
C IP address
D None of the above
Search Engines PPSC 2022

Correct Answer: C

A computer on the internet is identified by IP address.

Q71.What is telnet?

Easy
A Search engine
B Browser
C Protocol
D Gateway
Search Engines PPSC 2022

Correct Answer: C

Telnet is Protocol.

Q72.Select the example of connectivity?

Easy
A Internet
B Floppy Disk
C Data
D Power card
Search Engines PPSC 2022

Correct Answer: A

Internet is the correct factual response to “Select the example of connectivity”.

Q73.Which term is not used by intranet?

Easy
A HTTP
B IP
C TCP
D BSNL
Search Engines PPSC 2022

Correct Answer: D

BSNL is the correct factual response to “Which term is not used by intranet”.

Q74.What was the first network that provides the basis for the internet?

Easy
A ARAPANET
B AAPARANET
C ARPANET
D PARA NET
Search Engines PPSC 2022

Correct Answer: C

ARPANET is the correct factual response to “What was the first network that provides the basis for the internet”.

Q75.he computer connected to the internet must have?

Easy
A Have a unique IP address
B be an IBM PC
C have a modem connection
D be internet compatible
Search Engines PPSC 2022

Correct Answer: A

Have a unique IP address is the correct factual response to “he computer connected to the internet must have”.

Q76.Outlook express is an?

Easy
A Browser
B Protocol
C Network
D Email client
Search Engines PPSC 2022

Correct Answer: D

Email client is the correct factual response to “Outlook express is an”.

Q77.IP stands for .

Easy
A International Process
B Internet Program
C Internet Protocol
D None of these
Search Engines PPSC 2022

Correct Answer: C

IP stands for Internet Protocol.

Q78.A computer on internet is identified by?

Easy
A HTTP
B IP address
C HTML
D None of these
Search Engines PPSC 2022

Correct Answer: B

A computer on internet is identified by IP address.

Q79.Internet Explorer is a type of?

Easy
A Compiler
B Browser
C Operating system
D None of these
Search Engines PPSC 2022

Correct Answer: B

Browser is the correct factual response to “Internet Explorer is a type of”.

Q80.HTTP stands for_____?

Easy
A Hypertext Transfer Protocol
B Hypertext Transfer Processor
C High transfer protocol
D None of these
Search Engines PPSC 2022

Correct Answer: A

HTTP stands forHypertext Transfer Protocol.