Showing 61–80 of 331

Q61.In MS Word 2016 , which shortcut key is used to replace text or specific formatting ?

Easy
A Ctrl +K
B Ctrl +T
C Ctrl+H
D Ctrl+Shift +M
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: C

Q62.In MS word portrait and Landscape are:

Easy
A Page Orientation
B Page language
C Both a & b
D None of these
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: A

Q63.Which operation will you perform to move a block of text in MS Word?

Easy
A Copy and Paste
B Cut and Paste
C Paste and Delete
D Paste and Cut
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: B

Q64.In MS Word Ctrl +Pageup is used to:

Easy
A Move the cursor one one page up
B Move the cursor one paragraph up
C Move the cursor one screen up
D Move thecursor one line up
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: A

Q65.In MS Word, to combine cells of a table's row/column you ______the cells

Easy
A Merge
B Simplify
C Join
D Link
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: A

Q66.In MS Word. The "Delete" key deletes letters from the ________side of curser:

Easy
A Right
B Up
C Down
D Left
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: A

Q67.In MS Word 2016, to extend a selection to adjacent cells of the table:

Easy
A Hold down SHIFT and press an arrow. key repeatedly
B Press Alt + A
C Ctrl+Alt+ H
D Alt + End
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: A

Q68.in MS Word, what is the function of CTRL+ R?

Easy
A Open the print dialogue
B Update the current web page
C Close the current window
D None of thse
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: D

Q69.The file type ______indicates the file is a word document.

Easy
A .doc
B .wrd
C .exe
D .txt
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: A

Q70."Ctrl+D" Shortcut key is used in MS Word to:

Easy
A Delete Dialog Box
B Open the Font Dialog Box
C Layout Dialog Box
D Format All Letters as Capitals
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: B

Q71.In MS word short Key for font size:

Easy
A Ctrl + Shift + B
B Ctrl + Shift + F
C Ctrl + shift + E
D None of these
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: D

Q72.Which shortcut key is used to insert an end note in Ms word 2016?

Easy
A Ctrl+D
B ALT+Shift+D
C ALT+Ctrl+D
D Shift+Ctrl+D
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: C

Q73.Which is not a page margin in MS Word?

Easy
A Narrow
B Left
C Right
D Top
Document Formatting PPSC 2025

Correct Answer: A

Q74.What is indicated by a Red Wavy line in MS Word?

Easy
A Synonym Suggestion
B Grammatical Error
C Spelling Mistake
D Formatting Issue
Document Formatting PPSC 2025

Correct Answer: C

Q75.15. In Microsoft Word, the name of the document appears in?

Easy
A Task Pane
B Title Bar
C Ribbon
D Status Bar
Document Formatting PPSC 2025

Correct Answer: B

Q76.In Ms word header and footer is applied on ?

Easy
A First page
B Last page
C On every page
D None of these
Document Formatting PPSC 2025

Correct Answer: C

Q77.St of design elements and layouts are available in ------- in Ms word?

Easy
A File
B Insert
C Theme
D None of these
Document Formatting PPSC 2025

Correct Answer: C

Q78.In Ms word, which shortcut key is used for Print preview?

Easy
A Ctrl+ F
B Ctrl + L
C Ctrl + F2
D None of these
Document Formatting PPSC 2025

Correct Answer: C

Q79.File extension for MS Word 2016 is:

Easy
A .docxc
B .do
C .doc
D .docx
Document Formatting PPSC 2025

Correct Answer: D

Q80.A smallest text reference at the bottom of a page in MS Word is called:

Easy
A Footnote
B Headnote
C Print area
D None of these
Document Formatting PPSC 2025

Correct Answer: A