Showing 61–80 of 212

Q61.NAFTA stands for:

Medium
A North African Free Trade Agreement
B North Atlantic Free Trade Agreement
C North American Free Trade Agreement
D None of these
Global Politics CSS 2023

Correct Answer: C

Correct Answer: North American Free Trade Agreement.

Q62.The ______ is the world's largest inland body of water.

Medium
A Caspian Sea
B California Sea
C Bering Sea
D None of these
Global Politics CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Caspian Sea.

Q63.FATF stands for:

Medium
A Financial Action Task Force
B Federal Agency Task Force
C Financial Authority Task Force
D None of these
Global Politics CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Financial Action Task Force.

Q64.Washington D.C. is the ______ state of the USA.

Medium
A 48th
B 49th
C 50th
D None of these
Global Politics CSS 2022

Correct Answer: D

Correct Answer: None of these.

Q65.______ will be the next leap year.

Medium
A 2022
B 2023
C 2024
D None of these
Global Politics CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: 2024.

Q66.The Upper House of the British Parliament is:

Medium
A Senate
B House of Lords
C House of Commons
D None of these
Global Politics CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: House of Lords.

Q67.Hamas is an Islamic organization working for the:

Medium
A Liberation of Palestine
B Liberation of Chechnya
C Liberation of Kashmir
D None of these
Global Politics CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Liberation of Palestine.

Q68.The Summit for Democracy was held in ______ in December 2021.

Medium
A New York
B London
C Washington
D None of these
Global Politics CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Washington.

Q69.Who is the current Secretary-General of the United Nations (acting in 2025-2026)?

Medium
A Ban Ki-moon
B Kofi Annan
C António Guterres
D Tedros Adhanom
Global Politics FPSC 2026

Correct Answer: C

António Guterres of Portugal is serving his second five-year term (FPSC 2026).

Q70.Who is the current Chief Minister of Gilgit-Baltistan?

Easy
A Qamar Zaman
B Gulbar Khan
C Khalid Khurshid
D Abdul Qadir Balouch
Leadership Changes PPSC 2025

Correct Answer: B

Q71.When did Yasser Arafat become the President of Palestine (Palestinian National Authority)?

Easy
A 1999
B 1989
C 1996
D 1991
Leadership Changes PPSC 2025

Correct Answer: C

Q72.Who was the third Prime Minister of Pakistan?

Easy
A Hussain Shaheed
B Liaquat Ali Khan
C Khawaja Nazimuddin
D Muhammad Ali Bogra
Leadership Changes PPSC 2025

Correct Answer: D

Q73.Current president of AJK?

Easy
A Sultan Mehmood Ch
B Ch Anwar Ul Haq
C Syed Mehdi
D None of these
Leadership Changes PPSC 2025

Correct Answer: A

Q74.Abraham Lincoln was the president of USA at what number?

Easy
A 12th
B 13th
C 15th
D 16th
Leadership Changes PPSC 2025

Correct Answer: D

Q75.Who is current president of International court?

Easy
A Iwasawa Yuji
B Ilasa veerakon
C Hennery Kissenger
D None of these
Leadership Changes PPSC 2025

Correct Answer: A

Q76.3rd prime minister of Pakistan is?

Easy
A Ch Muhammad Ali
B Mohammad Ali Bogra
C Ghulam Muhammad
D None of these
Leadership Changes PPSC 2025

Correct Answer: B

Q77.President of Oxford student union 2025:

Easy
A Moosa Harraj
B Siraj Khan
C Hashim Khan
D None of these
Leadership Changes PPSC 2025

Correct Answer: A

Q78.Current President of Syria:

Easy
A Basharal Asad
B Ahmad Al sahara
C Ahmad Al byan
D None of these
Leadership Changes PPSC 2025

Correct Answer: B

Q79.2nd President of National Indian Congress:

Easy
A WC Bonerje
B Dada Bhai Naroji
C AO Hume
D None of these
Leadership Changes PPSC 2025

Correct Answer: B

Q80.Who was the first President of USA?

Easy
A George Washington
B John Adam
C Theodore Mamin
D None of these
Leadership Changes PPSC 2025

Correct Answer: A