Showing 61–80 of 290

Q61.Shape of Sulphur Dioxide (SO2) molecule?

Easy
A Non-linear
B linear
C Both
D None of these
Chemistry PPSC 2025

Correct Answer: A

Q62.An element that is common in containers, cosmetics, and medicines, and obtained from bauxite ore is:

Easy
A Aluminum
B Sodium
C Calcium
D None of these
Chemistry PPSC 2025

Correct Answer: A

Q63.The most abundant element in the universe is:

Easy
A Nitrogen
B Helium
C Carbon Dioxide
D Hydrogen
Chemistry PPSC 2025

Correct Answer: D

Q64.Which is not a mixture of solution?

Easy
A Carbon Dioxide
B Oxygen
C Baking Soda
D None of these
Chemistry PPSC 2025

Correct Answer: C

Q65.Greenhouse gas is:

Easy
A ozone
B methane,
C carbon dioxide
D All of these
Chemistry PPSC 2025

Correct Answer: D

Q66.Which element is present in abundance in the sea water?

Easy
A Chlorine
B Oxygen
C Nitrogen
D None of These
Chemistry PPSC 2025

Correct Answer: A

Q67.Which element is liquid at room temp:

Easy
A Bronze
B Bromine
C Iron
D None of these
Chemistry PPSC 2025

Correct Answer: B

Q68.Which Gas used in form fire extinguisher:

Easy
A Aluminium Hydroxide
B Sulphur Hydroxide
C Carbon Hydroxide
D None of these
Chemistry PPSC 2025

Correct Answer: A

Q69.Mixture of Hydrogen, methane and carbon monoxide is:

Easy
A coal gas
B Natural gas
C Methane gas
D None of these
Chemistry PPSC 2025

Correct Answer: A

Q70.Stone cancer of taj mahal caused by?

Easy
A Air Pollution
B Acid Rain
C Aging
D None of these
Chemistry PPSC 2025

Correct Answer: B

Q71.Which of the following element is fixed by cyanobacteria?

Easy
A Oxygen
B Nitrogen
C Sulphur
D All of these
Chemistry PPSC 2025

Correct Answer: B

Q72.Which of the following is most abundant element in Universe?

Easy
A Oxygen
B Nitrogen
C Hydrogen
D Carbon
Chemistry PPSC 2025

Correct Answer: C

Q73.An element of an array is mentioned by its

Easy
A Subscript
B Array
C Object
D Name of element
Chemistry PPSC 2022

Correct Answer: A

Subscript is the correct factual response to “An element of an array is mentioned by its”.

Q74.Cu is the symbol of which element of the periodic table?

Easy
A Copper
B Chromium
C Carbon
D None of these
Chemistry PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Cu is the symbol of which element of the periodic table”.

Q75.The first element of periodic table is .

Easy
A Carbon
B Hydrogen
C Nitrogen
D None of these
Chemistry PPSC 2022

Correct Answer: B

Hydrogen is the correct factual response to “The first element of periodic table is.”.

Q76.Which element is liquid at room temperature

Easy
A Nitrogon
B Neon
C Argon
D None of these
Chemistry PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Which element is liquid at room temperature”.

Q77.Which country is the highest emitter of carbon dioxide

Easy
A China
B India
C US
D UK
Chemistry PPSC 2022

Correct Answer: C

US is the correct factual response to “Which country is the highest emitter of carbon dioxide”.

Q78.The cause of soil pollution is?

Easy
A Ozone
B Acid rain
C Air freshener
D None of these
Chemistry PPSC 2022

Correct Answer: B

The cause of soil pollution is Acid rain.

Q79.Which metallic element is liquid at room temperature?

Easy
A Lead
B Zinc
C Mercury
D None of these
Chemistry PPSC 2022

Correct Answer: C

Mercury is the correct factual response to “Which metallic element is liquid at room temperature”.

Q80.A mature tree will take how much carbon dioxide from the atmosphere annually?

Easy
A 20 kg
B 22 kg
C 25 kg
D None of these
Chemistry PPSC 2022

Correct Answer: B

22 kg is the correct factual response to “A mature tree will take how much carbon dioxide from the atmosphere annually”.