Showing 61–80 of 164

Q61.Block chain technology is associated with:

Easy
A Digital currency
B Money
C both a and b
D Cryptocurrency
Countries & Capitals PPSC 2024

Correct Answer: D

Q62.The Capital of British India was transferred from Calcutta to------------in year 1911.

Easy
A Dehli
B Mumbai
C Hyderabad
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2023

Correct Answer: A

Q63.Manama is the capital of Which Asian country?

Easy
A Laos (Loas)
B Cambodia
C Bahrain
D Kuwait
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: C

Q64.Which is the following is the capital of Qatar?

Easy
A Doha
B Manama
C Tehran
D Istanbul
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: A

Q65.What is the capital of Egypt?

Easy
A Tripoli
B Rabat
C Cairo
D Nairobi
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: C

Q66.Which of the following is the current capital of Bhutan ?

Easy
A Thimphu
B Manila
C Naypyidaw
D Phnom pheh
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: A

Q67.Which of the following was the old capital of Japan before Tokyo?

Easy
A Osaka
B Yokohama
C Kyoto
D Nagoya
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: C

Q68.Santiago is capital of?

Easy
A Cuba
B Argentine
C Chile
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: C

Q69.The Capital of Chile is:

Easy
A Lagos
B Santiago
C Victoria
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: B

Q70.\"Ringgit\" is the currency of:

Easy
A Sudian
B Finland
C Malayesia
D Indonesia
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: C

Q71.What is the old capital of Kazakhstan?

Easy
A Bishkek
B Almaty
C Tashkent
D Astarte
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: B

Q72.'Ringgit' is the currency of:

Easy
A Sudan
B Nigeria
C Finland
D Malaysia
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: D

Q73.Combination can be best described as:

Easy
A Restructuring of Capital of a Company
B Reduction of Capital of a Company
C Amalgamation of two different types of business
D Joint venture
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: C

Q74.The capital of \"Somalia\" is

Easy
A Kampala
B Maputo
C Asmara
D Mogadishu
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: D

Q75.Harare is the capital of.

Easy
A Zimbabwe
B Hong Kong
C Uganda
D Panama
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: A

Q76.Santiago is the capital of ?

Easy
A Cuba
B Argentina
C Chile
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: C

Q77.Which among the following is capital of Australia?

Easy
A Sidney
B Melbourne
C Perth
D Canberra
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: D

Q78.Kampala is the capital of:

Easy
A Tanzania
B Zambla
C Uganda
D Nigiria
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: C

Q79.Dar-us-Salam is the capital of:

Easy
A Kenya
B Tanzania
C Tunis
D Zambla
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: B

Q80."Baht" is the currency of:

Easy
A Brazil
B Thailand
C Mlaysia
D Vietnam
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: B