Showing 61–80 of 137

Q61.Shandur Polo festival held in which month?

Hard
A August
B September
C July
D June
Famous Tournaments PPSC 2026

Correct Answer: C

Q62.Which Female Pakistani Cricketer captain is included in the Hall of fame?

Hard
A Sana Mir
B Nida Dar
C Sidra Amin
D Muneeba Ali
Famous Players PPSC 2026

Correct Answer: A

Q63.Name the start kick in a football match:

Easy
A kick-off
B kick-on
C kick
D All of these
Sports Terms PPSC 2024

Correct Answer: A

Q64.Number of referees inside a basketball court:

Easy
A 1
B 2
C 3
D 4
Sports Terms PPSC 2024

Correct Answer: B

Q65.Which card is used to suspend a player permanently

Easy
A yellow card
B red card
C white card
D green card
Sports Terms PPSC 2024

Correct Answer: B

Q66.In Sports, NBA stands for __:

Easy
A National Basketball Association
B National Baseball Association
C National Volleyball Association
D None of these
Sports Terms PPSC 2024

Correct Answer: A

Q67.How many players in baseball game in each team?

Easy
A 5
B 7
C 8
D 9
Sports Terms PPSC 2024

Correct Answer: D

Q68.Shahwaiz has 20 football cards, and Azhaan has 44 baseball cards. They agree to trade such that Azhaan gives Shahwaiz 2 baseball cards for every card Shahwaiz gives to Azhaan. After how many such trades will Shahwaiz and Azhaan each have an equal number of cards?

Easy
A 18
B 11
C 12
D 14
Sports Terms PPSC 2024

Correct Answer: C

Q69.Sami Ullah Khan was the player of:

Easy
A Cricket
B Hockey
C Tennis
D Soccer
Sports Terms PPSC 2023

Correct Answer: B

Q70.Jahngir Khan was associated with which game:

Easy
A Cricket
B Squash
C Hockey
D Badminton
Sports Terms PPSC 2023

Correct Answer: B

Q71.Michael Jordan belongs to which sports?

Easy
A Polo
B Basket Ball
C Tennis
D Football
Sports Terms PPSC 2023

Correct Answer: B

Q72.Which Pakistani former cricket player is popularly known as the Asian Bradman ?

Easy
A Zaheer Abbas
B Javed Miandad
C Hanif Muhammad
D Majid Khan
Sports Terms PPSC 2020

Correct Answer: A

Q73.Ping Pong is also called :

Easy
A Long Tennis
B Table Tennis
C Badminton
D Basket ball
Sports Terms PPSC 2020

Correct Answer: B

Q74.Sultan Azlan Shah Cup, is related to which Sports?

Easy
A Badminton
B Hockey
C Table Tennis
D Golf
Sports Terms PPSC 2020

Correct Answer: B

Q75.Tiger Wood is player of sport?

Easy
A Golf
B Cricket
C Tennis
D None of these
Sports Terms PPSC 2020

Correct Answer: A

Q76.Qutb-ud-Din Abek died in 1210 while playing?

Easy
A Hockey
B Polo
C Kabadí
D None of these
Sports Terms PPSC 2020

Correct Answer: B

Q77.Wellington Trophy is related to which game?

Easy
A Rowing
B Hockey
C Tennis
D None of these
Sports Terms PPSC 2020

Correct Answer: A

Q78.'Antenna' is used in :

Easy
A Football
B Basketball
C Handball
D Volleyball
Sports Terms PPSC 2020

Correct Answer: D

Q79.In which year , FIH (International Hockey Federation ) was established ?

Easy
A 1980
B 1920
C 1924
D 1922
Sports Terms PPSC 2020

Correct Answer: C

Q80.Which of the following is a traditional Sport\" of punjab ?

Easy
A Malakhra
B Kabaddi
C Buzkashi
D Pallankuzhi
Sports Terms PPSC 2020

Correct Answer: B