FILTER BY SUBTOPIC

Showing 61–80 of 395

Q61.How many Nishan-e-Haider awarded till present?

Easy
A 10
B 11
C 12
D 13
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q62.The number narrations of Hazrat Ayesha (R.A) is

Easy
A 1630
B 2210
C 1286
D 583
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q63.Pinpoint the very first convert to Islam among the following pious personalities

Easy
A Hazrat Abu Bakar (May Allah Bless Him)
B Hazrat Ali (May Allah bless him)
C Hazrat Khadijah (May Allah bless her)
D Hazrat Zaid bin Harith (May Allah bless him)
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q64.Hypocrites of Madina built contrary to Masjid -e-Nabvi; Masjid-e-Harrain

Easy
A Masjid-e-Aqsa
B Masjid-e-Dharaar
C Masjid
D e-Ubayya
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q65.Name the only reipient of " Hilal-e-Kashmir " an award equivalent to Nishan-e-Haider

Easy
A Major Tufail Muhammad
B Naik Saif Ali Janjua
C Captain Muhammd Sarwar
D Lance Naik Mohammad Mahfuz
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q66.The British Government arrested a few Moplahs from_________who wanted to organize Khilafat Movement

Easy
A Bombay
B Delhi
C Aligarh
D Kerala
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q67.What is the name of Boat of Hazrat Nooh (AS)?

Easy
A Juz
B Asm
C Ark
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q68.What is the name of Hazrat Usman's mother?

Easy
A Arwa
B Fatima
C Salma
D Hantamah
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q69.Khateeb ul Anbiya is the title of:

Easy
A Hazrat Ibrahim
B Hazrat Yaqoob
C Hazrat Shoaib
D Hazrat Idrees
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q70.The Mosque of "Dai Anga" is located in:

Easy
A Rawalpindi
B Multan
C Lahore
D Kasur
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q71.Who was called Sword of Allah?

Easy
A Hazrat Umar R.A
B Hazrat Ali ( R.A)
C Hazrat Khalid bin Walid
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q72.Who among the following was the first woman martyr In Islam?

Easy
A Hazrat Ayesha R.A
B Hazrat Summaya R.A
C Hazrat Maria R.A
D Hazrat Zunaira R.A
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q73.What was the name of Hazrat Halima's tribe?

Easy
A Banu Hashim
B Banu Taim
C Banu Saad
D Banu Adi
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q74.Hazrat Bilal R.A was slave and his master was:

Easy
A Ummuyah bin Khalaf
B Ummayah bln Jatün
C Ummayah bin Jahash
D Ummayah bin Thaqif
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q75.Which Mughal Emperor built the Badshahi Mosque?

Easy
A Aurangzeb
B Jehangir
C Shah Jahan
D Akbar
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q76.Who is the current Chairman of Council of Islamic ideology?

Easy
A Allama syed Ifitkhar Khan
B Hussain Navi
C Mufit Muneeb ur Rehman
D Dr Qibla Ayaz
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q77.What was the age of Hazrat Ibrahim (A.S) when Hazrat Ismaeel (A.S) was born?

Easy
A 86 years
B 88 years
C 90 years
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q78.Safi-Ullah is the title of

Easy
A Hazrat idrees(A.S)
B Hazrat Noah(A.S)
C Hazrat Adam(A.S)
D Hazrat Musa(A.S)
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q79.For how many years Hazrat Muhammad (S.A.W) remained under the care of his grandfather?

Easy
A 2 year
B 3 year
C 4 year
D 6 year
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q80.What was the name of boat of Hazrat Nuh (A.S)?

Easy
A Mem Bohr
B Ark
C Saan
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C