Showing 61–80 of 202

Q61.Arrange in order of size, smallest to largest: (i) 0.5^2 (ii) 0.5 (iii) 0.5^3 (iv) cuberoot(0.5)

Medium
A iv, ii, i, iii
B iii, i, ii, iv
C ii, i, iii, iv
D None of these
Number System CSS 2024

Correct Answer: B

Correct answer is B: iii, i, ii, iv

Q62.Evaluate: 4^(1/2) * 4^2 - 4^0.

Medium
A (A) 24
B (B) 28
C (C) 31
D (D) None of these
BODMAS & Simplification CSS 2024

Correct Answer: C

Correct Answer: 31.

Q63.The expression 3 * (-4 * 5 - 6) would be equal to:

Medium
A (A) 12
B (B) -78
C (C) -15
D (D) None of these
BODMAS & Simplification CSS 2024

Correct Answer: B

Correct Answer: -78.

Q64.Adil, Badar, Salma, Dawood and Mehak each have different amount of money. Salma has more money than only Mehak; Badar has more money than Dawood but less than Adil. Who among them has the highest amount of money?

Medium
A (A) Badar
B (B) Dawood
C (C) Adil
D (D) None of these
BODMAS & Simplification CSS 2024

Correct Answer: C

Correct Answer: Adil.

Q65.The thickness of one sheet of paper is 5 x 10^-2 mm. What is the thickness of a book having 400 sheets of paper?

Medium
A 2 cm
B 20 cm
C 200 mm
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: None of these.

Q66.How many combinations of two-digit numbers having 6 can be formed from the following numbers: 6, 7, 5, 1, 3, 8?

Medium
A 6
B 10
C 11
D None of these
Number System CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: 6.

Q67.Find the number which does not fit in the series: 10, 25, 45, 54, 60, 75, 85

Medium
A 45
B 54
C 75
D None of these
Number System CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: 54.

Q68.Writing 0.0000738 in standard form we get:

Medium
A 7.38 x 10^7
B 7.38 x 10^-5
C 7.38 x 10^5
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: 7.38 x 10^-5.

Q69.A number is doubled and 9 is added. If the resultant is trebled, it becomes 75. What is that number?

Medium
A 33
B 17
C 8
D None of these
Number System CSS 2023

Correct Answer: C

Correct Answer: 8.

Q70.The number 8 is to 44 as 5 is to:

Medium
A 105
B 28
C 41
D None of these
Number System CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: None of these.

Q71.A, B, C, D and E each have different amounts of money. C has more money than only E; B has more money than D but less than A. Who has the highest amount of money?

Medium
A A
B B
C D
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: A.

Q72.Select the pair that has a different relationship when compared to the rest of the pairs:

Medium
A Blue : Red
B Left : Right
C Cold : Hot
D Up : Down
BODMAS & Simplification CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Blue : Red.

Q73.The difference of two integers is 36. The smaller integer is 60% smaller than the larger integer. What is the sum of the two?

Medium
A 54
B 60
C 21
D None of these
Number System CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: None of these.

Q74.What is the square root of -25?

Medium
A 5
B -5
C -2.5
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: D

Correct Answer: None of these.

Q75.Let (-2x)^3; then find the correct answer:

Medium
A 8x
B -8x
C -8x^3
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: -8x^3.

Q76.Let (x/2) - (x/4) = 2; then find the correct answer:

Medium
A 2
B 4
C 8
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: 8.

Q77.How many endpoints are in a line?

Medium
A No endpoints
B One endpoint
C Two endpoints
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: No endpoints.

Q78.How many sides does a Pentagon have?

Medium
A Five
B Seven
C Eight
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Five.

Q79.A figure whose all four sides are equal is called:

Medium
A Rectangle
B Square
C Circle
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Square.

Q80.Knowledge of children based on memory process is called:

Medium
A Learning
B Strategy
C Metamemory
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Metamemory.