FILTER BY SUBTOPIC

Showing 901–920 of 3711

Q901.Amnesty

Easy
A pardon
B penalty
C justice
D release
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q902.Optimistic

Easy
A despondent
B fortune
C hopeful
D lucky
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q903.Select the correct meaning of the following idioms: To be above board:

Easy
A To have a good height
B To be honest in any business deal
C They have no debts
D To try to be beautiful
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q904.To put one's hand to plough

Easy
A To take up agricultural farming
B To take a difficult task
C To get entangled into unnecessary things
D Take interest in technical work
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q905.1 inch is equal to:

Easy
A 1.54 centimeters
B 2.54 centimeters
C 3.64 centimeters
D 4.02 centimeters
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q906.The first viceroy of British India was:

Easy
A Lord Canning
B Lord Elgin
C Lord Clive
D Lord Mayo
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q907.The Central Muhammadan Association was founded in 1877 by

Easy
A Chaudhri Rehmat Ali
B Sir Syed Ahmad Khan
C Syed Ameer Ali
D Mohsin-ul-Mulk
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q908.The Indian Muslim observed "Day of Deliverance" after the resignation of Congress ministries on

Easy
A 12 September 1939
B 22 September 1939
C 12 December 1939
D 22 December 1939
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q909.The Pirpur Report on the brutalities of the Congress ministries 1937, was compiled by

Easy
A A. K. Fazul-ul-Haq
B Raja Muhammad Mehdi
C Nawab Salim Ullah Khan
D M. Sharif
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q910."Reuters" is the famous news agency of:

Easy
A U.S.A.
B Britain
C France
D Russia
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q911.The term of office for the judges of the International Court of Justice is:

Easy
A Three years
B Five years
C Seven years
D Nine years
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q912.'Ariana' is an airline of

Easy
A Sri Lanka
B Iran
C Afghanistan
D Turkey
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q913.The 'Balance of Payment' is understood as:-

Easy
A The balance of amount after paying debt
B he balance of income and expenditures in the annual budget
C The balance between a nation's expenditures on imports and its receipts from exports
D None of the above
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q914.Which part of the World is called "The land cf free people"?

Easy
A Switzerland
B Thailand
C West Indies
D U.K
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q915.'Arboriculture' is a science of:

Easy
A The raising of silk worms for the production of raw silk
B The cultivation of flowers. fruits and ornamental plants
C The cultivation of trees
D The study of insects.
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q916.What is "Acrophobia"?

Easy
A It is the fear of height
B It is the fear of dogs
C It is the fear of water
D None of the above
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q917."Sakhalin Island" enriched with oil reserves are claimed by:

Easy
A China and Russia
B US and Japan
C Russia and Japan
D USA and Russia
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q918.What is meant by "Sine die?

Easy
A Under judicial considerations
B Treason
C Without fixing a date
D Superiour Court
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q919.Which country has the greatest number of volcanoes in the World?

Easy
A Japan
B Indonesia
C Philippines
D Cameroon
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q920.Which country's land is below the sea level?

Easy
A New Zealand
B Japan
C Ireland
D Netherlands
Other PPSC 2020

Correct Answer: D