FILTER BY SUBTOPIC

Showing 921–940 of 3711

Q921.The Upper House (Senate) was first time created wide Constitution of:

Easy
A 1956
B 1962
C 1973
D None o f these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q922.Which Pakistani dignitary has visited India recently?

Easy
A Mian Muhammad Shahbaz Sharif
B Mr.Sartaz Aziz
C Mian Muhammad Nawaz Sharif (P.M)
D None o f these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q923."Long Walk to Freedom" is the autobiography of:

Easy
A Nelson Mandella
B Ahmed Mursi
C Hasan Rohani
D K.L Advani
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q924.Iran has recently sent into space a:

Easy
A Monkey
B Horse
C Donkey
D Goat
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q925.Which out of the following is not "weekly"?

Easy
A Time
B Newsweek
C New York Times
D Economist
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q926.The present Secretary of State of America is:

Easy
A John Kerry
B Joe Byden
C Dick Cheni
D None of them
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q927."Bala Hisar" fort is:

Easy
A Near Charsada
B In Multan
C Adjacent to Quetta
D None of them
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q928."Crusades " were battles fought between Muslims and Christians in 11th to 13th centuries

Easy
A D to take control of:
B Constantinople
C Cairo
D Jerusalem
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q929.Amercian Declaration of Independence was drafted by:

Easy
A Thomas Jefferson
B Jhon Adams
C George Washington
D Abrahim Lincoln
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q930."Mein Kemp " is the autobiography of:

Easy
A Curchill
B Hitler
C Henry Kissenger
D Lindon
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q931.The first person in the world to land on the moon was:

Easy
A Major Yurigagarin
B Edward White
C Neil Armstrong
D Velentina Tereshkova
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q932."waterloo was fought between:

Easy
A French and English lead alliance
B Greeks and Romans
C Persians and Greeks
D Germans and French
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q933.Golden Temple ,Amritsar is a holy place of:

Easy
A Hindus
B Budhists
C Sikhs
D Jains
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q934.Alexandria is a famous port city of:

Easy
A Libya
B Egypt
C Iraq
D Turkey
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q935.Iranian city Abadan is famous for:

Easy
A world's biggest oil refinery
B a huge film Industry
C a great University
D being political centre of country
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q936.England's city Manchester has been famous for:

Easy
A Textile Industry
B It's beaches
C Historic Churches
D Royal places
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q937.Singapore was previously part of:

Easy
A China
B Indonesia
C Korea
D Malaysia
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q938.Insulin is secreted by:

Easy
A Liver
B Pancreas
C Kidneys
D Heart
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q939."Myanmar " is the new name of:

Easy
A Uganda
B Burma
C Congo
D Bhutan
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q940.Which of the following is not a principal organ of the UNO?

Easy
A General Assembly
B Trusteeship Council
C Security Council
D World Health Organization
Other PPSC 2020

Correct Answer: D