FILTER BY SUBTOPIC

Showing 941–960 of 3711

Q941."Olive Branch" signifies :

Easy
A Culture and civilization
B Justice
C Protest
D Peace
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q942."Cathy Pacific" is a/an:

Easy
A Newspaper
B Airline
C Novel
D City
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q943.The study of heredity of Individuals is called:

Easy
A Geology
B Genealogy
C Geophsics
D Genetics
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q944.The rainfall is measured by:

Easy
A Rain checker
B Rain gauge
C Rain rod
D Rain measure
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q945.Aung San Suu Kyi is:

Easy
A Myanmar's political leader
B Japan's media person
C Korea's business tycon
D Singapore's Prime Minister
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q946.Steeve jobs earned fame during his association with:

Easy
A Micro-Soft
B Intel
C Dell
D Apple
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q947.Karl Marx presented his ideas in his famous work:

Easy
A Das Capital
B Social Contract
C Hemlet
D Republic
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q948."Ashes " is played between :

Easy
A England and New Zealand
B New Zealand and Australia
C Australia and England
D South Africa and England
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q949.Which country's flag never flies at half-mast:

Easy
A Jordan
B syria
C Iran
D Saudia Arabia
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q950.Queen Elizabeth of England is the sovereign head of:

Easy
A Australia
B Canada
C New zealand
D All of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q951.After partition, the 1st Governor of Punjab was:

Easy
A Sardar Abdur Rub Nishter
B Sir Francis Mudie
C Ibrahim Ismail Chundrigar
D Nawab Mushtaq Ahmed
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q952.The last receipt of Nishan-i-Haider was:

Easy
A Captain Karnal Sher Khan
B Lance Nalk Muhammad Mehfuz
C Sawar Muhammad Hussain
D Havaldar Lalak Jan
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q953.Sir Allan Octavian Hume was:

Easy
A Last Secretary of State for India
B 1st General Secretary of Indian National Congress
C A famous historian
D 2nd Secretary General of the UNO
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q954."Waddia Mandir Scheme" of Congress rule related to:

Easy
A Health
B Social Welfare
C Education
D Police
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q955.The Cripps Mission was dispatched to India in 1942 by:

Easy
A Sir Winston Churchil
B Clement Attlee
C Widrow Wilson
D None of them
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q956.To whom Lord Wavell succeeded as Governor General of India in 1943?

Easy
A Lord Irvin
B Lord Minto
C Lord Linlithgow
D Lord Mayo
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q957."Red Lake" is situated in:

Easy
A Canada
B Russia
C America
D France
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q958.Hyperlinks are:

Easy
A Pictures
B Drawing objects
C Text
D All of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q959.USA purchased "Louisiana" from which country?

Easy
A Russia
B France
C Argentina
D None o f these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q960.In the process of Galvanization an iron sheet is coated with

Easy
A Tin
B Zinc
C Aluminum
D Galena
Other PPSC 2020

Correct Answer: B