FILTER BY SUBTOPIC

Showing 961–980 of 3711

Q961.Which of the following is a non-Metallic mineral:

Easy
A Bauxite
B Gypsum
C Magnesium
D Manganese
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q962.The most important Ore of Aluminium is

Easy
A Bauxite
B Magnetite
C Himatite
D Monazide
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q963.Which of the following is not an objective of Millennium development goals?

Easy
A Eradicate poverty
B Environment Stability
C Reduce HIV
D None o f these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q964.Human eye is sensitive to which colour(light)

Easy
A Red
B Green
C Blue
D None o f these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q965."Just good enough" means

Easy
A Not sufficient time
B An estimated criteria
C Good for circumstances
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q966.Choose the correct words from the options to complete the sentence correctly : Khalid is____________taller than naveed.

Easy
A Not as tall but as
B As tall, if not
C As if not
D As tall as if not
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q967.Complete the series :1,2,9 ,27,64,125,-------?

Easy
A 144
B 225
C 256
D None o f these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q968.What is the old name of Zhob?

Easy
A Canton
B Fort Sandman
C Amir Kot
D Suri Nagar
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q969.A firm buys goods on credit, which document does the film use to record this?

Easy
A Credit Note
B Purchase Invoice
C Sale invoice list
D Supplier's Statement
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q970.What is the meaning of "Ex-post facto"?

Easy
A A comfortable thing as fact
B With retrospective action or force
C A suitable environment to work
D An unwelcome guest
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q971.Which of the following is a type of culture?

Easy
A Material culutre
B Non-Material culutre
C Both A and B
D None o f these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q972."Cultural Relativism " was coined by:

Easy
A James Wray Miller
B PE Griffiths
C Joseph Le-doux
D Russell and Fernendez Dols
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q973.With which country Abraham Lincoln belonged to :

Easy
A Cuba
B America
C Russia
D None o f these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q974."Madness and civilization" was written by :

Easy
A David D burns
B Michel Foucault
C Jonathan Kellerman
D Thomas Hale Jr
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q975.A culture within a culture is called as:

Easy
A Mini-culutre
B Norms
C Society
D Sub-culture
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q976.Bronze Era started from which country?

Easy
A Syria
B Egypt
C Turkey
D Yemen
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q977.MDGs stand for

Easy
A Million Development Goals
B Millennium Development Goals
C Maximum Development Goals
D Minimum Development Goals
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q978.UNODC (United NationOffices of Drugs and Crime ) established in:

Easy
A 1991
B 1993
C 1997
D 1999
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q979.Monsoons are names of :

Easy
A Rains
B Winds
C Climate
D Weather
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q980.Before giving up singing , Junaid Jamshed was the part of which group?

Easy
A Strings
B Vital signs
C Janoon
D Fuzon
Other PPSC 2020

Correct Answer: B