Showing 81–100 of 430

Q81.MS Excel is based on?

Easy
A Windows
B Linux
C MacOS
D DOS
Excel Interface PPSC 2025

Correct Answer: A

Q82.In Microsoft Excel, how are rows denoted?

Easy
A numbers
B Letters
C Numbers
D Symbols
Excel Interface PPSC 2025

Correct Answer: A

Q83.24. In Microsoft Excel, which key is used to access the Help feature?

Easy
A F1
B F3
C F2
D F4
Excel Interface PPSC 2025

Correct Answer: A

Q84.What is the maximum number of rows that can be used in Microsoft Excel (Excel 2016 and later)?

Easy
A 100,000
B 1,048,576
C 500,000
D 65.536
Excel Interface PPSC 2025

Correct Answer: B

Q85.What is the maximum number of undo actions possible in Microsoft Excel (by default)?

Easy
A 20
B 50
C 16
D 100
Excel Interface PPSC 2025

Correct Answer: D

Q86.Where is the cell name shown in Microsoft Excel?

Easy
A Title Bar
B Status Bar
C Formula Bar
D Name box
Formulas PPSC 2025

Correct Answer: D

Q87.Auto sum in Excel is used for ?

Easy
A Divide the Range of the cell
B Add the Range of the Cell
C Add the Range of the row
D None of these
Formulas PPSC 2025

Correct Answer: B

Q88.Conditional formatting option is present in Ms-Excel?

Easy
A Home- Conditional formatting
B Home - Insert
C Home - Title bar
D None of these
Excel Interface PPSC 2025

Correct Answer: A

Q89.AI tool integrated with MS word and MS Excel ?

Easy
A Microsoft copilot
B Microsoft word
C Microsoft excel
D None of these
Excel Interface PPSC 2025

Correct Answer: A

Q90.which of the following is the maximum zoom percentage in Excel?

Easy
A 200 %
B 300 %
C 400 %
D 500 %
Excel Interface PPSC 2025

Correct Answer: C

Q91.Track changer feature is available in which application ?

Easy
A Ms Word
B Ms Excel
C Ms Power Point
D None of these
Excel Interface PPSC 2025

Correct Answer: A

Q92.Average=(B1:B10) in Ms Excel means :

Easy
A Average of B1 to B10
B Average of B2 to B12
C Average of B1 to B12
D None of these
Excel Interface PPSC 2025

Correct Answer: A

Q93.In Ms Excel, Conditional Formatting is used for ?

Easy
A Automatically Change Appearance as per condition
B Change Appearance not per condition
C Both
D None of these
Excel Interface PPSC 2025

Correct Answer: A

Q94.Default type of chart in Ms Excel :

Easy
A Pie Chart
B Column Chart
C T Graph
D None of these
Charts PPSC 2025

Correct Answer: B

Q95.In Excel formulas are written by starting with:

Easy
A _
B +
C =
D )
Formulas PPSC 2025

Correct Answer: C

Q96.Rows in Excel are represented by?

Easy
A Numbers
B Characters
C Alphabets
D None of these
Excel Interface PPSC 2025

Correct Answer: A

Q97.Which is not a valid data type in Excel?

Easy
A Numbers
B Alphabets
C Characters
D None of these
Excel Interface PPSC 2025

Correct Answer: C

Q98.In Ms excel, Spreadsheet comprises of ?

Easy
A Rows only
B Columns only
C Rows and columns
D None of these
Excel Interface PPSC 2025

Correct Answer: C

Q99.VLOOKUP function in Excel is used to :

Easy
A Search data vertically in the left most column of a table
B Search data Horizontally
C Both
D None of these
Excel Interface PPSC 2025

Correct Answer: A

Q100.In excel to join two cells we used?

Easy
A connection
B Merge
C Combined
D None of these
Excel Interface PPSC 2025

Correct Answer: B