Showing 81–100 of 212

Q81.New President of Syria:

Easy
A Ahmad Al shara
B Ibrahim sufiyan
C Mahmood
D None of these
Leadership Changes PPSC 2025

Correct Answer: A

Q82.When Yasir Afat became president of Palestine?

Easy
A 1999
B 1996
C 1993
D None of These
Leadership Changes PPSC 2025

Correct Answer: B

Q83.Current President of Iran?

Easy
A Ali Khamai
B Masoud Pezeshkian
C Ismail Hania
D None of These
Leadership Changes PPSC 2025

Correct Answer: B

Q84.Youngest president of USA ?

Easy
A J F Kennedy
B Braak Obama
C F.D Roosvelt
D None of these
Leadership Changes PPSC 2025

Correct Answer: A

Q85.Tsai Ing-wen was the president of:

Easy
A Taiwan
B China
C Indonesia
D None of these
Leadership Changes PPSC 2025

Correct Answer: A

Q86.Who was the second President of Indian National Congress?

Easy
A Dadabhai Naroji
B Womesh Chunder Bonnerjee
C Baddrudin Tayyabji
D None of these
Leadership Changes PPSC 2022

Correct Answer: A

Dadabhai Naroji is the correct factual response to “Who was the second President of Indian National Congress”.

Q87.Who was famous president of Cuba?

Easy
A Ramon Zaydin
B Fidel Castro
C Manuel Antonio
D None of these
Leadership Changes PPSC 2022

Correct Answer: B

Fidel Castro is the correct factual response to “Who was famous president of Cuba”.

Q88.Who is the current Foreign Minister of Saudi Arabia?

Easy
A Abdul Aziz bin Abdullah
B Falsal bin Farhan Al-Saud
C Nawaf bin Said Al-Malki
D None of these
Leadership Changes PPSC 2022

Correct Answer: C

Nawaf bin Said Al-Malki is the correct factual response to “Who is the current Foreign Minister of Saudi Arabia”.

Q89.Name the youngest elected president of USA?

Easy
A John F. Kennedy
B Henry Truman
C Andrew Jackson
D Lyndon B. Johnson
Leadership Changes PPSC 2022

Correct Answer: A

John F. Kennedy is the correct factual response to “Name the youngest elected president of USA”.

Q90.16th president of US who abolished slavery?

Easy
A Abraham Lincoln
B Andrew Jackson
C James Rachanan
D None of these
Leadership Changes PPSC 2022

Correct Answer: A

Abraham Lincoln is the correct factual response to “16th president of US who abolished slavery”.

Q91.Who is the Federal Minister of National Food Security and Research?

Easy
A Hammad Azhar
B Omar Ayub
C Khusro Bakhtiar
D None of these
Leadership Changes PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Who is the Federal Minister of National Food Security and Research”.

Q92.The incumbent Foreign Minister of Afghanistan is?

Easy
A Mustafa Mastoor
B Muhammad Hanif Atmar
C Muhammad Sarwar Danish
D None of these
Leadership Changes PPSC 2022

Correct Answer: D

The incumbent Foreign Minister of Afghanistan is None of these.

Q93.______s the current Federal Minister of Maritime affairs?

Easy
A Syed Ali Haider Zaidi
B Ali Amin Gandapur
C Zartaj Gul
D None of these
Leadership Changes PPSC 2022

Correct Answer: C

Zartaj Guls the current Federal Minister of Maritime affairs.

Q94.Ilham Aliyev is the president of______?

Easy
A Azerbaijan
B Armenia
C Uzbekistan
D None of these
Leadership Changes PPSC 2022

Correct Answer: A

Ilham Aliyev is the president ofAzerbaijan.

Q95.Who is the current prime minister of Azad Jammu and Kashmir?

Easy
A Raja Farooq Haider
B Sardar Attique Ahmed Khan
C Sardar Abdul Qayyum Khan Niazi
D None of these
Leadership Changes PPSC 2022

Correct Answer: C

Sardar Abdul Qayyum Khan Niazi is the correct factual response to “Who is the current prime minister of Azad Jammu and Kashmir”.

Q96.Sanna Marin of Finland is famous as_____?

Easy
A youngest prime minister of her country
B Nuclear Scientist
C Youngest political leader
D Astronaut
Leadership Changes PPSC 2022

Correct Answer: A

Sanna Marin of Finland is famous asyoungest prime minister of her country.

Q97.Who was the 16th President of US?

Easy
A Henry Truman
B John F Kennedy
C Abraham Lincoln
D None of these
Leadership Changes PPSC 2022

Correct Answer: C

Abraham Lincoln is the correct factual response to “Who was the 16th President of US”.

Q98.president of US who abolished slavery

Easy
A Andrew Jackson
B Abraham Lincoln
C James Bachanan
D None of these
Leadership Changes PMS 2022

Correct Answer: B

Abraham Lincoln is the correct factual response to “president of US who abolished slavery”.

Q99.Nawaz Sharif became Prime Minister of Pakistan for the second time in:

Easy
A
B 35462
C
D
Leadership Changes PPSC 2022

Correct Answer: B

February 1997 is the correct factual response to “Nawaz Sharif became Prime Minister of Pakistan for the second time in:”.

Q100.Who was the last President of USSR?

Easy
A Joseph Stalin
B Mikhail.Gorbachev
C Nikita Khrushchev
D None of these
Leadership Changes PPSC 2022

Correct Answer: B

Mikhail.Gorbachev is the correct factual response to “Who was the last President of USSR”.