Showing 81–100 of 231

Q81.What does OIC stand for?

Easy
A Organization of Islamic Cooperation
B Organization of Islamic Conference
C Both
D None of these
UN PPSC 2025

Correct Answer: A

Q82.Pakistan was elected to the UN Human Rights Council for ?

Easy
A 2025-2028
B 2027-2028
C 2026-2028
D None of these
UN PPSC 2025

Correct Answer: C

Q83.Non-permanent members of the UN Security Council (2025–2026):

Easy
A Pakistan
B India
C Bangladesh
D None of these
UN PPSC 2025

Correct Answer: A

Q84.The United Nations designated Stonehenge as a UNESCO world heritage site is located in?

Easy
A Ireland
B Wales
C England
D Scotland
UN PPSC 2025

Correct Answer: C

Q85.Which UN article related to Ukraine in January 2025?

Easy
A 2774
B 2775
C 2776
D 2777
UN PPSC 2025

Correct Answer: A

Q86.Which international organization works on maximum Climate Change in 2025:

Easy
A UNO
B UNESCO
C ADB
D None of these
UN PPSC 2025

Correct Answer: A

Q87.OIC first conference was in:

Easy
A Rabat (1969)
B Moscow (1969)
C Jakarta (1969)
D None of these
UN PPSC 2025

Correct Answer: A

Q88.The term United Nations coined by?

Easy
A Jane Osten
B George Washington
C James walt
D F D Roosevelt
UN PPSC 2025

Correct Answer: D

Q89.Non-permanent members of the UN Security Council are elected for a term of_____?

Easy
A 2 years
B 1 year
C 5 years
D 3 years
UN PPSC 2022

Correct Answer: A

Non-permanent members of the UN Security Council are elected for a term of2 years.

Q90.he deputy secretary-general of the United Nations belongs to which country?

Easy
A Nigeria
B Sweden
C UK
D Tanzania
UN PPSC 2022

Correct Answer: A

Nigeria is the correct factual response to “he deputy secretary-general of the United Nations belongs to which country”.

Q91.The presidency of the UN Security Council rotates in?

Easy
A Population
B Alphabetical order
C Experienced based
D None of these
UN PPSC 2022

Correct Answer: B

Alphabetical order is the correct factual response to “The presidency of the UN Security Council rotates in”.

Q92.Which country initiated the idea of NATO to provide collective security against the Soviet Union?

Easy
A Canada
B US
C Russia
D UK
UN PPSC 2022

Correct Answer: B

US is the correct factual response to “Which country initiated the idea of NATO to provide collective security against the Soviet Union”.

Q93.Global warming is a threat to all of us is a warning by?

Easy
A Antonio Guterres
B United Nations
C Both A & B
D None of these
UN PPSC 2022

Correct Answer: C

Both A & B is the correct factual response to “Global warming is a threat to all of us is a warning by”.

Q94.When NATO forces left Afghanistan ?

Easy
A 2019
B 2020
C 2021
D None of these
UN PPSC 2022

Correct Answer: A

2019 is the correct factual response to “When NATO forces left Afghanistan”.

Q95.UK left European Union completely on 31 january 2020 . This process is named as .

Easy
A Wexen deal
B Brexit
C Both A & B
D None of these
UN PPSC 2022

Correct Answer: B

Brexit is the correct factual response to “UK left European Union completely on 31 january 2020. This process is named as.”.

Q96.Who was the first president of Chinese Republic

Easy
A Sun Yat-sen
B Junko Tabar
C Kim Jong-il
D Mao Zedong
UN PPSC 2022

Correct Answer: A

Sun Yat-sen is the correct factual response to “Who was the first president of Chinese Republic”.

Q97.Which is the latest member of NATO?

Easy
A North Macedonia
B China
C Belgium
D None of these
UN PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Which is the latest member of NATO”.

Q98.What is the significance of 5th June in the UN calendar of the year?

Easy
A world food day
B World Environment day
C World post day
D None of these
UN PPSC 2022

Correct Answer: B

The significance of 5th June in the UN calendar of the year is World Environment day.

Q99.European Union consisted of how many members?

Easy
A 27
B 23
C 31
D None of these
UN PPSC 2022

Correct Answer: A

27 is the correct factual response to “European Union consisted of how many members”.

Q100.UNICEF stand for ___________

Easy
A United Nations Internal Cultural Education Foundation
B United Nations International Children`s Emergency Fund
C United Nation International Children Educational Foundation
D None of these
UN PPSC 2022

Correct Answer: B

UNICEF stands for United Nations International Children`s Emergency Fund.