FILTER BY SUBTOPIC

Showing 81–100 of 395

Q81.How many days did Hazrat Younis remain in the abdomen of fish?

Easy
A 30 days
B 40 days
C 60 days
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q82.Which department got functional during Hazrat Bin Omer Bin Abdul Aziz period?

Easy
A Divan Kharaj
B Bait-ul-Mal
C Manal Barid
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q83.Who is believed to the builder of Badshahi Mosque?

Easy
A Shah Jehan
B Aurangzaib
C Dara Shikoh
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q84.ؑکا پیشہ کیا تھا؟ حضرت عیس

Easy
A اچراوا
B بڑھئ
C ارلو
D یںن ان میں سے کو ئ \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q85.اصحاب االحدود سے کیا مراد ہے؟

Easy
A میں شامل ہونے والے جن
B ل میں کام آنے والےمش
C کھودنے والے کھائ
D یںن ان میں سے کو ئ \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q86.The famous Moti Masjid built in 1635 is located in:

Easy
A Lahore
B Multan
C Thalta
D Bhera \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q87.How many main Sufi orders were established in India for the spread of Islam?

Easy
A 3
B 4
C 5
D 6 \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q88.Where is Crystal Mosque (Masjid Kristal) situated?

Easy
A Malaysia
B Japan
C China
D Iraq \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q89.Havaldar Lalak Jan Shaheed was awarded Nishan-e-Haider for his acts of bravery and valour during the:

Easy
A 1965 war
B 1970 war
C Kargil operation
D Operation Zarb-e-Azb\n
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q90.The name of cover of Kaaba is

Easy
A Bourda
B Kiswa
C Al-Kalif
D Sajjeda \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q91.Amir Khusro was the disciple of:

Easy
A Hazrat Nizamudin
B Moinuddin Chishti
C Gang Shakkar
D Hazrat Ali Hijveri
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q92.Which Mughal King built the Badshahi Mosque?

Easy
A Aurangzeb
B Jahangir
C Shah Jahan
D Akber
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q93.Masjid Zu Qiblatain is situated in:

Easy
A Madina
B Makkah
C Taif
D Jabal-e-Noor
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q94.Hazrat Muhammad gave the key of Bat-Ullah to

Easy
A Hazrat Ali
B Usman Bin Talha
C Hazrat Usman
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q95.Bait ul Maqdas was conquered during Hazrat Umar period in

Easy
A 12
B H
C 16
D H
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q96.Covers of Kaaba is called

Easy
A Kiswa
B Baraq
C Both A & B
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q97.What is the name of oldest and biggest mosque ?

Easy
A Masjid nabvi
B Al Haram Mosque
C Masjid Nabvi
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q98.Najashi became muslim at the hand of

Easy
A Hazrat Jafar
B Usman
C Saad Bin Ubada
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q99.Which night's \"Ibadat\", during the month of Ramdan , is considered better than\"Ibadat\" of thousand months?

Easy
A Laila ul Qadr
B Shab e brat
C Shab e Miraj
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q100.Bait-ul-Maqdas was conquered during Hazrat Umar period in:

Easy
A H
B 16
C 18
D 20
Other PPSC 2020

Correct Answer: B