FILTER BY SUBTOPIC

Showing 981–1000 of 3711

Q981." The lighthouse of Alexandria " is situated in which country?

Easy
A Turkey
B Egypt
C Syria
D Jordan
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q982.K2 is also known as:

Easy
A Killer mountain
B chogori
C Goodwin Austin
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q983.Which country is called "Land of Thousand Islands"?

Easy
A Malaysia
B Indonesia
C Ireland
D Finland
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q984.Boiling point of water is:

Easy
A 400c
B 210c
C 300c
D 100c
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q985.Adult human being have bones ;

Easy
A 206
B 250
C 306
D 356
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q986.Interferon is ?

Easy
A Carbohydrate
B Lipid
C Enzyme
D Protien
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q987.White blood cells are also called leukocytes fight against:

Easy
A Height
B Disease
C Age
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q988.The Novel Aangan was written by

Easy
A Khadija Mastoor
B jamila Hashmi
C Akhtar Raza Saleemi
D Idris Azad
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q989.Dasht e Soos was written by:

Easy
A Akhtar Raza Saleemi
B Umera Ahmad
C Jamila Hashmi
D Idris Azad
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q990.Raja Gidh was written by:

Easy
A Jamila Hashmi
B Bano Qudsia
C Akhtar Raza Saleemi
D Idris Azad
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q991.Everyone is ignorant .............something

Easy
A of
B at
C the
D to
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q992.Profane means:

Easy
A Realistic
B Unholy
C Pessimistic
D Adultterate
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q993.Haughty means:

Easy
A Disdainful
B Realistic
C Affluent
D Adulterate
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q994.A is father of B, but B is not son of A, then what is B?

Easy
A Daughter
B Nephew
C Daughter in Law
D Nephew in Law
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q995."Jallianwala Bagh"Incident took place on:

Easy
A 23-Apr-19
B 13-May-19
C 13-Jun-19
D 13-Apr-19
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q996.Submarine cased in 1971 war was

Easy
A PNS Ghazi
B NS Ghazi
C PPS Ghazi
D PSS Ghazi
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q997.Charter of Democracy was signed between Nawaz Shareef and Benazir was in

Easy
A Abu Dhabi
B Tehran
C London
D Jeddah
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q998.Abu Jahil was killed in the battle of

Easy
A Badr
B Hunain
C Uhad
D Khandaq
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q999.When 1956 constitution was Presented in Assembly?

Easy
A 29-February-1956
B 29February1957
C 29February1958
D 29February1959
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1000.1935 elections were held in how many provinces

Easy
A 12
B 11
C 13
D 14
Other PPSC 2020

Correct Answer: B