FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1001–1020 of 3711

Q1001.Number of Senators from each province are:

Easy
A 29
B 26
C 28
D 23
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1002.Deficit Financing means:

Easy
A Profiting Exceeds revenues
B losing Exceeds revenues
C Spending exceeds Revenues
D None of the above
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1003.Brebers,or Amazigh,are an ethnic group of several nations mostly inhabitant of

Easy
A Australia
B North America
C South Africa
D North Africa
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1004.Which from the following Countries is not the member of BRICS?

Easy
A South Africa
B India
C China
D Belgium
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1005.Akbar born in Umer Kot in ?

Easy
A 1546
B 1646
C 1745
D 1542
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1006.The Old name of Chennai is:

Easy
A Taranga
B Hyderabad
C Madras
D Jaypur
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1007.Shafqat Amanat Ali band name is:

Easy
A Fuzon
B Ruzon
C Zuzon
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1008.Saudi Arabia Crown Prince is:

Easy
A Muhammad bin Salman
B Sheikh Mohammad bin Zayed bin Sultan Al-Nahyan
C Qaboos bin Said Al Said
D None of above
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1009.Butterfly stroke in

Easy
A Swimming
B Metamorphosis
C Sleeping
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1010.Moenjodaro means:

Easy
A Civilized City
B Beautiful Gardens
C Mound of the Dead
D Civilization
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1011.Tourmaline is classified as a semi-precious stone and the gemstone can be found in:

Easy
A Gilgit
B Chitral
C Swat
D Murree
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1012.Abdul Sattar Edhi was born in:

Easy
A Bantva,Nepal
B Bantva,Bangladesh
C Bantva,Iran
D Bantva,India
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1013.The last king of afghanistan was ?

Easy
A Aman ullah KHan
B Sardar Daud Khan
C Habib ullah Khan
D Muhammad Zahir Shah
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1014.The old name of Japan was:

Easy
A Tripoli
B Montgomery
C Nippon
D Angora
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1015.Mirza Ghalib was born in:

Easy
A Agra
B Delhi
C Gujrat
D Agra
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1016.Nili Ravi is breed of

Easy
A Camel
B Goat
C Buffalo
D Sheep
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1017.Arms and the Man was written by :

Easy
A GB Shaw
B Umera Ahmad
C Akhtar Raza Saleemi
D Idris Azad
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1018.Turkey syria lebanon and israel share common border with

Easy
A Blcak sea
B Sea of Azov
C Mediterranean Sea
D Arabian Sea
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1019."Montreal" is a famous city of :

Easy
A Canada
B Austraila
C France
D Mexico
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1020.Angkor Wat is a temple complex in?

Easy
A Vietnam
B laos
C Cambodia
D Thailand
Other PPSC 2020

Correct Answer: C