FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1021–1040 of 3711

Q1021.1 nibble contains :

Easy
A 4 bits
B 6 bits
C 8 bits
D 16 bits
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1022.Which short cut key is used to update selected field?

Easy
A F9
B F6
C F9
D F10
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1023.Thickness of a line is changed in:

Easy
A Shape style
B line Thickness
C Thickness Style
D Shape Line Thickness
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1024.ICs were used in:

Easy
A Third Generation
B Fourth Generation
C Second Generation
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1025.Dead plants on the surface of water and oxygen depletion of the water body is called:

Easy
A Deoxygenation
B De-Nitrogenization
C Eutrophication
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1026.Choose the voice people speak English all over the world .

Easy
A English is spoken by the people all over the world
B English has been spoken by the people all over the world
C English is spoken all over the world by the poeple
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1027."Amicus Curae" measn

Easy
A Assistant of Court
B Friend of Defendant
C A Friend of Court
D Defender of Assused
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1028."JARGON" means:

Easy
A Rudimentry
B Extranious
C Terminology
D Gibberish
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1029." To smell a Rat" means:

Easy
A To smell something bad
B To detect something wrong
C Line thickness
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1030.Sakhalin island Dispute involves which of the two countries?

Easy
A Russia and Japan
B Japan and north korea
C Russia and china
D China and vietnam
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1031.Head Sulemanki is on which of the following rivers?

Easy
A River Ravi
B River Jhelum
C River Sutlej
D River chenab
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1032.Quit India Movement was launched by Gandhi in:

Easy
A 1919
B 1928
C 1940
D 1942
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1033.First mysore War was fought between :

Easy
A The English and Tipu Sultan
B The English and Haider Ali
C The English and the mughals
D The Mughals an The Suri's
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1034.When did Bangladesh release Prisoners of 1971 war?

Easy
A 1972
B 1973
C 1974
D 1975
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1035.If A is to the south of B and C is to the east of B. In Which direction is A with respect to C?

Easy
A North-East
B North-west
C South-west
D South-chenab
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1036.MTCE stand for?

Easy
A Missile Technology control Regime
B Missile Triple Category Rationlization
C Multiple Technology controle Regime
D Missile Technology control Regulation
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1037."A Brief History of the Time" is written by:

Easy
A Stephen King
B Stephen Hawking
C Yuval Harai
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1038.Brahma Samaj was founded in :

Easy
A 1820
B 1828
C 1832
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1039.Heart attack is caused due to:

Easy
A Blood sugar
B Cholesterol
C Blood protein
D Vibro Comma
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1040.When did Gandhi renounce his membership of Congress?

Easy
A 1934
B 1935
C 1933
D 1932
Other PPSC 2020

Correct Answer: A