FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1041–1060 of 3711

Q1041.When a person killed by his borther is callled as:

Easy
A Homicide
B Matricide
C patricide
D Fratricide
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1042.Which state of india was struck by lightning more than 36,000 times in 13 hours?

Easy
A Uttar pardesh
B Central pardesh
C Maharashtra
D Andhra pardesh
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1043.Which instrument is used to measure height of aircraft above ground:

Easy
A Altimeter
B Hydrometer
C Tachometer
D Altitude Meter
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1044.The Term PVC stand for:

Easy
A Poly Vinyl chlorine
B Poly Vinyl chloride
C Repto Vinyl Chlorine
D Pepto Vinyl Chloroform
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1045." INTER ALIA" means

Easy
A In additon to
B between th lines
C Among other things
D Apart from someone
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1046.which blood group among the following is a universal donor?

Easy
A AB+ve
B O-ve
C o+ve
D B+ve
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1047.A is the mother of B and C,D is the husband of C . What is relation of A to D

Easy
A Sister
B aunt
C mother
D Mother in law
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1048.Dokhalm standoff was between which of the two countries?

Easy
A India and Bangladesh
B China & Bhutan
C India and nepal
D Bhuttan and Nepal
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1049.Select the most appropriate ANTONMY meaning of the given word. Raze?

Easy
A Build
B Ruin
C Comfort
D Ease
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1050.How many vertebrae are there in the adult human spine?

Easy
A 26
B 33
C 36
D 30
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1051.Sargasso Sea is named after?

Easy
A Sargassum seaweed
B Coral reefs
C Sargan Islands
D Sea algae
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1052.The 9th edition of the Asian Games was held in?

Easy
A Jakarta (1962)
B New Delhi (1982)
C Seoul (1986)
D Beijing (1990)
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1053.'Not Only, But Also' are?

Easy
A Interjections
B Coordinating conjunctions
C Correlative conjunctions
D Subordinating conjunctions
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1054.Solve ( (3 ^ 2) ^ 2?

Easy
A 729
B 38
C 81
D 9
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1055.x + y = 13, x - y = 1 What is the solution set?

Easy
A [7,6]
B [6,7]
C [4,3]
D [3,4]
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1056.Which law ensures no racism or caste discrimination in all law formations?

Easy
A Floyed George reforms
B Police reforms
C Martin Luther king Jr. Reforms
D none of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1057.Which is the best conductor of heat?

Easy
A Silver
B Copper
C Glass
D Water
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1058.Who was the first Governor of East Bengal after the partition?

Easy
A Khawaja Nazimuddin
B Noor ul Amin
C A.K Fazaul Haq
D Frederick Bourne
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1059."Were he alive, he will not accept this." The underlined part is

Easy
A Conditional Clause
B Dependent Clause
C Independent Clause
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1060.Which Doab is between Ravi and Chenab River?

Easy
A Sindh Sagar
B Bari Doab
C Chaj Doab
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: D