General MCQs
1395 questions available
FILTER BY SUBTOPIC
Q1061.What is the 2nd closest galaxy to the Milky Way?
Correct Answer: A
The 2nd closest galaxy to the Milky Way is Triangulum. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.
Q1062.What is the addictive drug in tobacco ____?
Correct Answer: B
What is the addictive drug in tobacco Nicotine. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.
Q1063.What is the average adult pulse rate?
Correct Answer: C
The average adult pulse rate is 72-80. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.
Q1064.What is the average weight of Human Heart?
Correct Answer: A
The average weight of Human Heart is 300 gram. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.
Q1065.What is the body temperature of a normal man?
Correct Answer: B
The body temperature of a normal man is 37.0 °C. The stated result follows from the relevant physical relationship between force, matter, motion, or energy.
Q1066.What is the breathing rate of human being body?
Correct Answer: B
The breathing rate of human being body is 16-20 minutes. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.
Q1067.What is the chance of diabetic baby born to parents both heterogeneous normal ?
Correct Answer: B
The chance of diabetic baby born to parents both heterogeneous normal is ¼. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.
Q1068.What is the chemical formula for Sodium carbonate ____ ?
Correct Answer: C
What is the chemical formula for Sodium carbonate Na2CO3. The formula identifies the elements present and the number of atoms of each element in one molecule or formula unit.
Q1069.What is the date when day and night are equal?
Correct Answer: C
The date when day and night are equal is March 20 and September 23. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.
Q1070.What is the degree of rotation of the earth each hour?
Correct Answer: D
The degree of rotation of the earth each hour is 15°. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.
Q1071.What is the effect of height increase over temperature?
Correct Answer: B
The effect of height increase over temperature is Temperature decrease. The stated result follows from the relevant physical relationship between force, matter, motion, or energy.
Q1072.What is the magnetic field at any point in the open space inside the toroid?
Correct Answer: A
The magnetic field at any point in the open space inside the toroid is zero. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.
Q1073.What is the Medical term for Fever?
Correct Answer: B
The Medical term for Fever is Pyrexia. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.
Q1074.What is the molecular formula for Ammonia?
Correct Answer: C
The molecular formula for Ammonia is NH3. The formula identifies the elements present and the number of atoms of each element in one molecule or formula unit.
Q1075.What is the Molecular Formula for Glucose ____ ?
Correct Answer: C
What is the Molecular Formula for Glucose C6H12O6. The formula identifies the elements present and the number of atoms of each element in one molecule or formula unit.
Q1076.What is the molecular weight of Ammonia (NH3) ____ ?
Correct Answer: A
What is the molecular weight of Ammonia (NH3) 17.031 g/mol. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.
Q1077.What is the most abundant form of matter in the universe?
Correct Answer: A
The most abundant form of matter in the universe is Plasma. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.
Q1078.What is the name of newsly discovered galaxy which may be the earliest and most distant galaxy ever discovered in April 2022?
Correct Answer: A
The name of newsly discovered galaxy which may be the earliest and most distant galaxy ever discovered in April 2022 is HD1. Astronomical observations and measurements establish this relationship among the relevant celestial bodies.
Q1079.What is the name of that system, which uses radioactivity to decide the period of materials of-pre-historic period ?
Correct Answer: C
The name of that system, which uses radioactivity to decide the period of materials of-pre-historic period is Carbon dating. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.
Q1080.What is the name of the Active asteroid discovered near Jupiter?
Correct Answer: C
The name of the Active asteroid discovered near Jupiter is 2019 LD2. Historical scientific accounts credit this person, place, or event with the development described.