FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1081–1100 of 3711

Q1081.Rowlatt Act was given in which year?

Easy
A 1919
B 1917
C 1920
D 1918
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1082.Sea of Galilee (also known as Lake Kinneret) is present in?

Easy
A Egypt
B Jordan
C Israel
D Syria
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1083.The area between mountains and hills is called?

Easy
A Basin
B Plateau
C Valley
D Plain
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1084.Battle of Karnal was fought between Nadir Shah and?

Easy
A Muhammad Shah
B Ahmed Shah Abdali
C Shah Jahan
D Ibrahim Lodhi
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1085.Mesopotamia is the old name of which country?

Easy
A Iraq
B Iran
C Egypt
D Syria
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1086.A complete sentence consists of two main What is the other? parts. One is the subject?

Easy
A Object
B Predicate
C Clause
D Verb
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1087.A storm in a teacup' means?

Easy
A Unexpected event
B A danger signal
C Much excitement over something trivial
D A great noise
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1088.There are four numbers. The average of the first three is 17, and the average of the last three is 14. What is the value of the first number?

Easy
A 23
B 14
C 17
D 20
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1089.What is the LCM (Least Common Multiple) of 27 and 63?

Easy
A 189
B 90
C 72
D 56
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1090.Water sagacity refers to the wise and efficient use of water. In which area is water sagacity important?

Easy
A Domestic use
B Industrial use
C Agricultural use
D All of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1091.Rods and cones are receptors found in whichhuman organ?

Easy
A Nose
B Ear
C Skin
D Eye
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1092.What is the meaning of the word disgorgèd?

Easy
A Darkness
B Regurgitate
C Happy
D Approve
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1093.What does the phrase "put up with" mean?

Easy
A To give up give up on something
B To tolerate
C To build
D To put something away
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1094.The 9th Asian Games were held in which year and city?

Easy
A 1990-Beijing
B 1978-Bangkok
C 1982-New Delhi
D 1986-Seoul
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1095.The Lahore Resolution of 1940 was Candied from Punjab by?

Easy
A Chaudhry Rehmat ali
B Nawabzada Liaquat Ali Khan
C Allama Iqba
D Maulana Zafar Ali Khan
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1096.In C++, the library function exit() causes?

Easy
A Exit from the program
B Exit from a loop
C Exit from a function
D Exit from a class
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1097.what is the passive voice of the sentence "You must help me?

Easy
A i must helped you
B Me must be helped
C I must helped by you
D i must be help by you
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1098.Which of the following has the maximum protein content?

Easy
A Banana
B Rice
C Potato
D Egg
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1099.When was the Tarbela Dam completed?

Easy
A 1951
B 1965
C 1976
D 1990
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1100.Ahmad Shah Abdali was requested by Shah Wali Ullah to defeat which of the following?

Easy
A Marathas
B Mughals
C Sikhs
D British
Other PPSC 2025

Correct Answer: A