FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1141–1160 of 3711

Q1141.Urfi Shirazi came to the subcontinent during the reign of?

Easy
A Khiljis
B Ghaznawids
C Mughals
D Lodhis
Other PMS 2025

Correct Answer: C

Q1142.Diwan-e-Shams belongs to?

Easy
A Shams Tabrizi
B Rumi
C Anwari
D Sa'adi
Other PMS 2025

Correct Answer: B

Q1143.Mathnavi-e-Ma'navi belongs to?

Easy
A Rumi
B Amir Khusrow
C Hafiz
D Urfi
Other PMS 2025

Correct Answer: A

Q1144.Who narrated Shahnameh even before?

Easy
A Rudaki Samarqandi
B Daqiqi Tusi
C Masud Saad Salman
D Farrukhi Sistani
Other PMS 2025

Correct Answer: B

Q1145.Umar Khayyam belonged to?

Easy
A Samanaids period
B Ghaznawids Period
C Saljuques Period
D Safvids Period
Other PMS 2025

Correct Answer: C

Q1146.Naziri Nishapuri came to the sub-continent during the reign of?

Easy
A Khiljis
B Ghazanwids
C Mughals
D Lodhis
Other PMS 2025

Correct Answer: C

Q1147.Lisan-ul-Ghalib was the title of?

Easy
A Sa'adi
B Rumi
C Hafiz
D Ghalib
Other PMS 2025

Correct Answer: C

Q1148.Which of the following rivers is not flowing in Punjab ?

Easy
A Hingol River
B Sutlej River
C Ravi River
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1149.Sindh is irrigated by which of the following rivers?

Easy
A Indus River
B Jhelum River
C Ravi River
D Sutlej River
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1150.Which of the following is not a font style ?

Easy
A Cut
B Regular
C Bold
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1151.Which type of screen recognizes input and output?

Easy
A Moniter
B Digital
C Touch Screen
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1152.Document save after some time is called ?

Easy
A Auto save
B Auto recover
C Save
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1153.Data is for ?

Easy
A Information
B To store
C To recycle
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1154.Crypto- Blockchain belongs to?

Easy
A Decentralized valet
B Magnetic
C Both
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1155.Which of the following contain Cloud , Dust and Black Hole ?

Easy
A Star
B Galaxy
C Nebula
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1156.Karachi is most effected by ?

Easy
A Air and water pollution
B Water pollution only
C Air pollution only
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1157.Anemia is caused by the deficiency of ?

Easy
A Iron
B Calcium
C Magnesium
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1158.Imaginary line which separates north and south pole?

Easy
A Tropic of cancer
B Tropic of Capricorn
C Equater
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1159.Pothohar plateau is important for ?

Easy
A Minerals
B Oil and gas
C Coal
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1160.Layer between Crust and Upper Mantle Layer is called

Easy
A Moho Layer
B Maya Layer
C Both
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A