FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1161–1180 of 3711

Q1161.Most conductor of electricity is called ?

Easy
A Steel
B Gold
C Silver
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1162.Cut Down on means ?

Easy
A Recover
B Reduce
C Increase
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1163.Which proverb is used for opportunity?

Easy
A Make Hay While The Sun Shines
B Honesty is the best Policy
C Easy come, Easy go
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1164.Ten people died on the bus collided ------- the car.

Easy
A to
B at
C with
D on
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1165.Who do you see, she asked :

Easy
A She asked who was seen by you?
B She ask who was seen by you?
C She asked who had been seen by you
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1166.Who is helping you?

Easy
A By whom are you being helped?
B By whom are you helped?
C By whose are you helped
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1167.Glutton is related to Eat as Garrulous is related to ?

Easy
A Walk
B Talk
C See
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1168.Which of the following shows the extreme emotions?

Easy
A Adverb
B Adjective
C Exclamation Mark
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1169.Sum of all Exterior angles of polygon is ?

Easy
A 190'
B 290'
C 390'
D 90'
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1170.Square foot in one acre ?

Easy
A 43560
B 44560
C 45560
D 46560
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1171.SUPARCO was established in ?

Easy
A 1950
B 1955
C 1958
D 1961
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1172.One unit was approved on ?

Easy
A June 1955
B September 1955
C July 1955
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1173.Sindh was conquered in ummayad dynasty by ?

Easy
A Tariq Bin Zayad
B Muhammad Bin Qasim
C Raja Dahir
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1174.The capital was shifted to-----by Shah Jahan in 1647?

Easy
A Agra
B Dehli
C Calcutta
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1175.Which sea body is shrinking by excessive use of which river ?

Easy
A Aral sea
B Caspian Sea
C South China Sea
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1176.Which of the following castles in in England ?

Easy
A Windsor Castle
B Patola Castle
C Noor Castle
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1177.US Human Rights declaration was signed in ?

Easy
A 1948
B 1949
C 1950
D 1951
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1178.Which of the following is not a name of woman gymnastics?

Easy
A Simone Arianne
B Nastia Luikin
C Claressa Shield
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1179.Monsoon refers to ?

Easy
A seasonal reversal of winds
B weather change
C Extreme weather
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1180.Gawadar lies on which sea coast ?

Easy
A Arabian
B Pacific
C Atlantic
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A