FILTER BY SUBTOPIC

Showing 101–120 of 1395

Q101.Which salt is used to melt ice:

Easy
A Calcium chloride
B Sodium Chloride
C Potassium Chloride
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q102.Energy Produced after Nuclear Fission is which type of energy:

Easy
A Thermal
B Hydraulic
C Wind
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q103.Plato was the student of:

Easy
A Socrates
B Physics
C Sports
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q104.Which gland help in digestion:

Easy
A Intestine
B Stomach
C Pancreas
D All of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q105.Which of the following terms is not used in physics:

Easy
A Stock value
B Speed
C Mass
D Amplitude
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q106.Which organization took Kashmir issue to UN in 2019?

Easy
A ADB
B World Bank
C ECO
D OIC
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q107.Which country has the highest carbon emissions?

Easy
A USA
B Russia
C Kazakhstan
D China
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q108.Electrical activity of the brain is measured by?

Easy
A Electrical activity of the diaphragm EAdi
B Electroencephalography EEG
C Electrical activity of the brain is measured by
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Electrical activity of the brain is measured by Electroencephalography EEG.

Q109.Which organization made a special envoy in 2019 for Kashmir?

Easy
A GCC
B OIC
C ASEAN
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

OIC is the correct factual response to “Which organization made a special envoy in 2019 for Kashmir”.

Q110.Photosynthesis occurs in?

Easy
A Endoplasmic reticulum
B Chloroplast
C Golgi body
D Nucleus
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Golgi body is the correct factual response to “Photosynthesis occurs in”.

Q111.The speed of sound is maximum at

Easy
A Air at 0 °C
B Water at 25 °C
C Water at 90 °C
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Water at 90 °C is the correct factual response to “The speed of sound is maximum at”.

Q112.Which elememt is most abundant in Universe ?

Easy
A Aluminium
B Hydrogen
C Helium
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Hydrogen is the correct factual response to “Which elememt is most abundant in Universe”.

Q113.A car that gets 15 miles per gallons of gasoline can travel 250 miles on a full tank. If the same car got 20 miles per gallon, how many miles could it travel on a full tank

Easy
A 200
B 150
C 250
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “A car that gets 15 miles per gallons of gasoline can travel 250 miles on a full tank. If the same car got 20 miles per gallon, how many miles could it travel on a full tank”.

Q114.A mobile phone sends and receives messages through

Easy
A Radio waves
B Sound waves
C Ultrasonic waves
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Radio waves is the correct factual response to “A mobile phone sends and receives messages through”.

Q115.Which affect the temperature during the boiling of water?

Easy
A Air Pressure
B Air temperature
C Air density
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Air Pressure is the correct factual response to “Which affect the temperature during the boiling of water”.

Q116.A ball is thrown vertically upwards. The acceleration due to gravity?

Easy
A -9.8 m/s² downward
B 9.8 m/s² downward
C 9.8 m/s² upward
D -9.8 m/s² upward
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

9.8 m/s² downward is the correct factual response to “A ball is thrown vertically upwards. The acceleration due to gravity”.

Q117.Which gas is 80 times more potent than CO2?

Easy
A Methane
B Nitrogen
C Carbon
D Norne of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Methane is the correct factual response to “Which gas is 80 times more potent than CO2”.

Q118.David obtained 76, 65, 82, 67 and 85 marks (out of 100) in English, Mathematics, Physics Chemistry and Biology. What are his average marks?

Easy
A 68
B 65
C 75
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

75 is the correct factual response to “David obtained 76, 65, 82, 67 and 85 marks (out of 100) in English, Mathematics, Physics Chemistry and Biology. What are his average marks”.

Q119.The respiratory problem common in smokers is?

Easy
A Asthma
B Tuberculosis
C Emphysema
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The respiratory problem common in smokers is Emphysema.

Q120.The blotting paper helps absorb liquids by?

Easy
A Capillary action
B Viscosity
C Surface tension
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Capillary action is the correct factual response to “The blotting paper helps absorb liquids by”.