FILTER BY SUBTOPIC

Showing 101–120 of 3711

Q101.when Quetta was devastated by an earthquake:

Easy
A 1931
B 1935
C 1948
D 1959
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q102.The British crown assumed direct control over India in which year:

Easy
A 1858
B 1860
C 1862
D 1864
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q103.How many senators represent Islamabad?

Easy
A 2
B 3
C 4
D 5
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q104.Where is Mian Muhammad Bux buried:

Easy
A Kharipur
B Dunyapur
C Sham Shrif
D Lahore
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q105.In the year 1613 where was the English East Company given permission to set up a factory trading post?

Easy
A Madras
B Banglore
C Surat
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q106.British appointed especially ----------to crush the Indian Freedom Movement:

Easy
A General Raginald Dyer
B Sir Charles Teghart
C Sir John Simon
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q107.Which of the following political is the famous party of sikhs?

Easy
A Ghadar Party
B Bhratia Janata Party
C Shiromani Akali Dal
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q108.Panipat is in which state of India ?

Easy
A Haryana
B Uttar Paradesh
C Rajastan
D Kerala
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q109.The most populous city in the world is ?

Easy
A Tokyo
B Shinghai
C Jakarta
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q110.Which sea is the subject of a territorial dispute involving Australia and China?

Easy
A Tasman Sea
B Coral Sea
C South China Sea
D Timor Sea
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q111.In what respect human beings are superior to computers?

Easy
A Reliability
B Diligence
C Intelligence
D Slavery
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q112.In fever, togue has tasteless due to the reason that?

Easy
A The fever directly enhances the function of taste receptors
B The function of the enzymes in our taste buds stop
C Fever increases the production of saliva, which enhances taste perception
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q113.lodine is essential for the synthesis of?

Easy
A Adrenaline
B Thyroxin
C Auxin
D Insulin
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q114.A person appointed as Chief Election Commissioner shall held office for a term of?

Easy
A 7 years
B 3 years
C 5 years
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q115.Results Transmission System (RTS) first used in the General Elections of?

Easy
A 2018
B 2013
C 2018
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q116.Prevention of Electronic Crimes Act ('PECA') promulgated in ?

Easy
A 2016
B 2014
C 2018
D 2023
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q117.How many states are there in Australia?

Easy
A 8
B 5
C 6
D 7
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q118.By 2017, how many countries had declared themselves as nuclear powers?

Easy
A 12
B 5
C 8
D 10
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q119.When did North Korea conduct its second 18 clear test?

Easy
A 2016
B 2006
C 2009
D 2013
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q120.Ganda Singh border connects______.

Easy
A Sialkot - Ferozpur
B Ferozpur - Kasur
C Amritser - Lahore
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: B