FILTER BY SUBTOPIC

Showing 101–120 of 395

Q101.Covers of Kaaba is called:

Easy
A Kiswa
B Baraq
C Both a & b
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q102.Najashi became Muslim at the hand of:

Easy
A Hazrat Jafar
B Usman
C Saad bin ubada
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q103.Hazrat Muhammad gave the key of Bait-ul-llah to?

Easy
A Hazrat Ali
B Usman bin talha
C Hazrat Usman
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q104.What is the name of oldest and biggest mosque?

Easy
A Masjid Nabvi
B Al Haram Mosque
C Masjid Nabvi
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q105.Who was the first Pakistani Sufi Opera singer ?

Easy
A Abida Perveen
B Noor Jahan
C Saira Peter
D Shazia khan
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q106.Mother of Hazrat yousaf (

Easy
A Rebecca
B Rachel
C Alishba
D Amina
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q107.What is meant by Allah\"s attribute,\"Al-Baari\"?

Easy
A The Generous
B The Glorious
C The Aware
D The Maker
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q108.Hazrat Muhammad (SAW) gave the key of Baitullah permanently to

Easy
A Hazrat Usman Bin Talha (RA)
B Hazrat Abdullha Bin Aamir (RA)
C Hazrat Hanzia Bin Abi Aamir (RA)
D Hazrat Khalid Bin Waleed (RA)
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q109.Hazrat Muhammad (PBUH) went to Syria with Hazrat Abu Talib at the age of:

Easy
A 12 years
B 15 years
C 18 years
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q110.Hazrat Shah Wali Ullah a great religious scholar was born during the reign of which Mughal emperor?

Easy
A Akbar
B Shahjahan
C Aurangzeb
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q111.Zou-Shadatain is the title of _______?

Easy
A Hazrat Khuzaima bin Sabit R.A
B Hazrat Huzaifa bin yaman R.A
C Hazrat Ammar binYasir R.A
D Hazrat Abbu Zar Ghafari R.A
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q112.Angel is appointed for providing Food?

Easy
A Hazrat Gebriel (AS)
B Hazrat Israfeel (AS)
C Hazrat Meekall (A.S)
D Hazrat Izrail (AS)
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q113.Which department got functional during Hazrat Omer Bin Abdul Aziz period?

Easy
A Divan Kharaj
B bait-ul-Mal
C Manal Barid
D None of these \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q114.How many days Hazrat Younis remained in the abdomen of fish?

Easy
A 30 days
B 40 days
C 60 days
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q115.How many Nishan-e-Haider have been awarded to air force?

Easy
A 1
B 2
C 3
D 4 \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q116.یں؟ایمان کے کتنے شعبے

Easy
A 50
B 60
C 70 ا
D یںن ان میں سے کو ئ
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q117.کے دربار حضرت جعفر حضر نجاش بن ابی طالب نے کن سی صورت کی تالوت کی؟

Easy
A سورہ الرحمن
B سورہ مریم
C سورہ النسا
D یںن ان میں سے کو ئ \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q118.تعداد فالسفہ کے نذدی امام غزالی کتنی ہے؟

Easy
A دو
B چار
C چھے
D یںن ان میں سے کو ئ \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q119.موطاکو جبراکسنے نفاز امام مالک کرنےکی کوشش کی؟

Easy
A ابن قاسم
B عبدالمالک
C ابو جعفرمنصور
D یںن ان میں سے کو ئ \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q120.منسوخ آیات کی شاہ ولی اللہ کے نزدیک تعداد کتنی ہے؟

Easy
A 4
B 5
C 6
D یںن ان میں سے کو ئ \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: B